Левицата в Казанлък: Да се увеличат заплатите

В администрацията не се задържат експерти с висока квалификация

 12.09.2017 10:20
Левицата в Казанлък: Да се увеличат заплатите

Увеличение на работните заплати за общинските служители  в Казанлък предлага ръководителят на групата съветници от „БСП лява България" Пламен Караджов. 

В края на месец май заплатата на кмета на Казанлък бе увеличена с 61% и стана 2 600 лв. 

„Това е максималният размер, който бе внесен не по установения  нормативен ред  от групата съветници  „Експерти за Казанлък".  Тогава кметът премълча това, да видим дали сега ще отмине предложението. Надяваме се „Експерти за Казанлък" да бъдат последователни и да подкрепят доклад за увеличаване на заплати, този път не за общинското ръководство, а за служителите", коментира Пламен Караджов.

Кметското повишение доведе след себе си автоматично до увеличаване на заплатата и на председателя на Общинския съвет в Казанлък, но не и до увеличение на трудовото възнаграждение на общинските служители, които са достатъчно натоварени, смята общинският съветник. Според него това е и една от причините те да напускат администрацията  и в Казанлък да не се задържат експерти с висока квалификация.

„Справедливо би било и от гледна точка на средната месечна заплата за града, която  е доста по-висока от средната за общинската администрация.", посочва общинският съветник от левицата във внесеното предложение до местния парламент. Според доклада средната брутна работна заплата в общинска администрация трябва да се увеличи с 200 лв., считано от 01.10.2017 год., както и заплатите на кметовете на кметства.

През последните 5 години минималната работна заплата в страната е увеличавана 6 пъти, като последното увеличение е през 2016 г. С Постановление  №372/22.12.2016 г. на Министерски съвет - от 01.01.2017 г. е определен размер на минималната месечна работна заплата за страната  - 460 лв. „Възнагражденията  на кметовете на кметства също не са увеличени, а техните ангажименти са денонощни, почти  24 часа трябва да са на разположение на жителите на населените места в общината", допълни Караджов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Празник община


Маркери Казанлък | увеличение | заплати | левица | Пламен Караджов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори