Мария Динева: Над 60 точки в дневния ред на сесията

На заседанието този четвъртък три от точките са свързани с извънредното положение в страната, въведено заради коронавируса.

 28.04.2020 10:57
Мария Динева: Над 60 точки в дневния ред на сесията

62 точки са включени в дневния ред на сесията този четвъртък, съобщи на пресконференция председателят на Общинския съвет в Стара Загора Мария Динева. 

Три от точките са свързани с извънредното положение в страната, едната касае дарение на анестезиологичен апарат на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", а другата е свързана с пакета от социални мерки за уязвими групи, който бе обявен преди време за отпадане на таксите за ясли и детски градини и безплатни социални услуги до края на извънредното положение. 

Съветниците ще гласуват изменения на две общински наредби.  Увеличава се размерът на глобата за репатриране, като от 30 става на 45 лв, когато водачът не е на място, и от 15 на 20 лева, когато е на място, обясни Динева.

Предстои да се обсъдят и предложенията за определяне на конкретния размер на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора за периода от първи юни до 31 декември 2020 година във връзка с приетия от ОбС Правилник за отпускане на еднократна финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на Община Стара Загора.

Очаквайте обобщение!

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | общински съвет | Мария Динева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори