Младите социалисти: Няма политика и бъдеще за младите хора в Стара Загора

 31.01.2019 07:54
Младите социалисти: Няма политика и бъдеще за младите хора в Стара Загора

Няма политика и бъдеще за младите хора в община Стара Загора. Това твърдят младите социалисти в Позиция, разпространена до медиите, с която се обръщат към кмета Живко Тодоров и общинските съветници на ГЕРБ. Позицията е по повод бюджета, който предстои да се обсъжда днес в местния парламент. По думите им общинските пари отиват в ремонти, в избраните от ГЕРБ фирми, а не за хората. Младите настояват за дългосрочни условия  на живот, работа и политика за семейна и жилищна среда.

Активистите са  силно притеснени за бъдещето на младите хора и чрез Позицията  на МО в БСП-Стара Загора питат кмета Живко Тодоров и общинските съветници:

"Уважаеми госпожи и господа управляващи,

Как точно ще осигурите финансовата стабилност на Стара Загора след като постъпленията в хазната на общината са основно от държавната субсидия, целеви трансфери, от продажбата на общинско имущество, глоби и санкции? Това ли е икономическото развитие на общината и колко работни места открихте през 2018г.? Колко от тях са заети от млади и активни хора? Защо не се мисли в посока привличане на външни инвеститори чрез осигуряване на подходящи условия в нашата община? Разчитаме на комплекс „Мини Марица-изток", но до кога? Съществува сериозен риск да се превърнем в регион, подобен на Северозапада.

Как общината се бори с демографската катастрофа?

Не приемате да се намалят таксите за детски градини и ясли, защото предложението е на общинските съветници на БСП?!

Но по този начин лишавате младите семейства от стимул да отгледат децата си тук?!

Таксите за общинските спортни бази ограничават свободния достъп на децата до спорт и здравословен начин на живот?!

Как развивате столовото хранене и обхванати ли са всички учебни заведения в общината?

Не предвиждате и средства за изграждане или закупуване на нови общински жилища за млади специалисти и семейства или дори ремонт на съществуващите?

Близо 1/3 от „рекордния" бюджет е предназначена за инфраструктурни проекти. Нима те са единствените проблеми в нашата община?

Защо, господа от ГЕРБ, не осигурявате прозрачност при изготвянето на проектобюджета?

Стара Загора е древен град с богато културно и историческо минало. Колко средства отделихте в бюджета за опазване на това наследство?

Във всички общини, управлявани от ПП ГЕРБ, целта не са хората, а парите в ремонтите, които отиват в избраните от вас фирми. С претенциозните 126 милиона лева Вие не целите да решавате проблемите на старозагорци.

Младите искат да останат тук, да създадат и отгледат децата си в Стара Загора, да развиват професиите си, да живеят спокойно и сигурно в нашата община. Не отнемайте това наше право!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | БСП | младежи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори