Областният управител Ива Радева се срещна с кмета на Гурково Кънчо Папазов

Папазов представи приоритетите на общинското ръководство, свързани с инфраструктурата, обществения транспорт и сигурността.

 05.02.2024 17:48
Областният управител Ива Радева се срещна с кмета на Гурково Кънчо Папазов

Ползотворен диалог, приоритетни проекти и комуникация с държавните институции - това бе целта на срещата между областния управител Ива Радева и кмета на Гурково Кънчо Папазов в Стара Загора. „Срещам се с кметовете, за да чуя проблеми на общините по проектите, по които работят или трудности по новите, които стартираха. Уверявам ги, че могат да разчитат на съдействие от страна на Областната администрация", каза областният управител. Радева координира работата на органите на изпълнителната власт, организира разработването и изпълнението на областни планове, стратегии и програми за регионално развитие, взаимодейства за насърчаване на инвестициите и провежда  държавната политика в старозагорска област. 

Папазов представи приоритетите на общинското ръководство, свързани с инфраструктурата, обществения транспорт и сигурността. Той запозна Радева с двата юбилея, които предстоят през 2024 година – 50 години от първото издание на фестивала „Балканът пее и разказва" и 50 години - град Гурково. „Традицията и съвремието на балканския дух  вече половин век поддържат шест български града, които ротационно домакинстват фолклорния празник – Гурково, Твърдица, Дряново, Трявна, Котел и Елена от 4 области на България. Тази година домакинството е на Гурково", каза кметът и поясни дълголетната фестивална инициатива.

По време на срещата бе коментирано и състоянието и повишаване безопасността на движението през  Прохода на Републиката - основна пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери управител | Гурково | Радева | Папазов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори