Позиция: Депутатите от БСП с отговор до медиите

Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова с позиция по темата

 07.10.2017 14:45
Позиция: Депутатите от БСП с отговор до медиите

Депутатите от БСП Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова отговориха на отвореното писмо, което старозагорски журналисти изпратиха до народните представители от Старозагорски избирателен район.

„Получих отворено писмо от старозагорските медии, в което искат оставката на Антон Тодоров и неговото извинение. Поздравления за позицията, колеги. А за страховете ви, че може да се стигне и до лична саморазправа с журналисти и унищожаване на свободата на словото, ще ви кажа, че свободата на словото е в общи ръце. Отстраняването на Тодоров е задължително, но то няма да реши проблема, защото Тодоров е само част от пейзажа. Моделът ГЕРБ в администрацията, общините, бизнеса, не е по-различен от този, който се прилага по отношение на медиите. Когато моделът си отиде, ще си отидат всички негови рожби като Антон Тодоров. Вярвам във вашето здраво, чисто човешко чувство за достойнство, което ще ви държи далеч от автоцензурата и страха. Вярвам, защото съм работил с вас на терен и често съм отнасял и критиките ви. Знам, че и вие ни вярвате, въпреки че често имаме различни възгледи – БСП никога не е била медиен цензор, това не е в природата на тази партия, независимо на власт или в дълбока опозиция. БСП се изправи политически срещу този модел, но трябва да я има и широката обществена коалиция срещу него. Този път бурята не трябва да остане в чашата – гражданската енергия е важна, а ние – политиците, и вие медиите – трябва да я насърчим и подкрепим”. Това е позицията на  старозагорския депутат Драгомир Стойнев.

„Поведението на Антон Тодоров  може да се определи по няколко начина, но на първо място като невъздържано и невъзпитано. Това е стилът на управляващи. Не знам до кога и те самите ще го държат в групата си. Очаквам скоро да направят и следващата крачка да го отлъчат”, е мнението на депутата Георги Гьоков.

„Уважаеми журналисти, Разбирам възмущението ви, изразено в Отвореното писмо. Подобни прийоми, каквито видя българския зрител в ефира на Нова ТВ на 6 октомври, в сутрешния блок „Здравей, България“, са недопустими, твърде далеч от поведение на политик в една демократична република. Искам да ви уверя, че с колегите от парламентарната група „БСП за България”, ежедневно показваме, че сме срещу този модел, демонстриран нееднократно и в Народното събрание. Свободата на словото е наша обща кауза. С нея измерваме демокрацията, ценностите, политическата отговорност, журналистиката и затваряме страници в историята. Потребна е вяра, сила и енергия за Истината, в  името на България. Тя не трябва да бъде  премълчана, заплашена или цензурирана. Имате нашата подкрепа”, смята народният представител Донка Симеонова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | БСП | журналисти | писмо | депутати

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори