Президентът: България трябва да съхрани работните места на миньорите

В Стара Загора Румен Радев даде официално старт на „Българската Коледа”2018/2019

 30.11.2018 15:46
Президентът: България трябва да съхрани работните места на миньорите

Напълно споделям тревогата на миньорите. Със синдикатите и правителството сме на едно мнение. Това каза в Стара Загора президентът Румен Радев. Той е категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите. Трябва обаче правителството да има ясна политика и ангажимент в стратегическа перспектива. Трябва да се гарантира трудовата заетост на миньорите. „Имам въпроси и към синдикатите, и към правителството, които ще задам на срещата днес. Искам да знам каква е визията на правителството за развитието на енергетиката”, допълни президентът.

В Стара Загора той коментира и кризата между Русия и Украйна.

„Рискът от ескалация на конфликта е реален, но в никакъв случай Европа не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика. Важно е да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Надявам се този конфликт да приключи възможно най-бързо”, обясни Румен Радев.

В Стара Загора той даде официално старт на „Българската Коледа”2018/2019.

„Избрах старта на кампанията да бъде тук, защото тази болница е едно от водещите лечебни заведения в страната. „Българската коледа” не е просто дарителска кампания. Тя сплотява и обединява хора от различни социални слоеве, инвестира в здравето на нашите деца. 2 600 000 лева са събрани по време на кампания 2017/2018г. С дарените средства са подпомогнати за диагностика, лечение и рехабилитация 505 деца и е закупена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна.

Тази година  усилията са насочени към помощ на деца с тежки заболявания и увреждания, които имат нужда от продължително лечение. Ще бъде закупена нова високотехнологична апаратура, а децата и семействата ще получат комплексна подкрепа.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | президент | енергетика | Българската Коледа | Румен Радев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори