Приеха бюджета на община Стара Загора за 2019 година

Документът не беше подкрепен единствено от групата съветници от левицата

 31.01.2019 12:44
Приеха бюджета на община Стара Загора за 2019 година

С 42 гласа „за”, 5 „против” и 1 „въздържал се” общинските съветници приеха бюджета на община Стара Загора за 2019 година. Документът не беше подкрепен единствено от групата съветници от левицата. Дебата продължиха около два часа. Няма как бюджетът да бъде идеален, тъй като все още бедността и ниските доходи обуславят по-ниската рамка, коментира кметът Живко Тодоров.

„Ако искаме общината да става все по-ефективна тя трябва да намалява разходите, да се ликвидира разпиляването, натрупано през годините. Ако заложим изцяло на социалната политика за сметка на инфраструктурата, това би обрекло общината в следващите години на абсолютна липса на развитие. Например, за да намалим таксата за детските заведения ще трябва да ощетим с няколко милиона лева инвестиционната програма, което означава, че всяка година ще започваме с постоянни разходи без да има ефект.

Социалната политика не може да е самоцел. Отворен съм за диалог за това какви социални придобивки да дадем, но само на онези, които са крайно нуждаещи се. Смятам, че нашата социална политика трябва да помага само на онези, които имат нужда, а не по принцип, защото това може да си го позволи само едно богато общество и община”, обясни кметът.

Паркирането в града, инфраструктурата, изграждането на Индустриалната зона, облекчаването на трафика, алтернативният начин на придвижване, програмата за саниране, парите за селата, също бяха дискутирани в залата.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Живко Тодоров | политика | бюджет

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Невена Кръстева 01.02.2019 07:29

И колко е тоя бюджет най-накрая? Това тук са ала бала проказки.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори