Русофилите започват поредица от срещи в страната

Срещата със старозагорскатата общественост бе организирана от Национално движение "Русофили" и представители на политическа коалиция "Неутрална България" в Стара Загора. Подобни дискусии с обществеността са провеждани преди пандемията, уточни Малинов. Сега те ще преминат под мотото "Диалог за България".

 05.02.2024 14:05
Русофилите започват поредица от срещи в страната

Започваме поредица от срещи в страната, а Стара Загора бе първият град, в който проведохме дискусия с гражданите, обяви на пресконференция Николай Малинов, председател на Международно движение на русофилите.

Срещата със старозагорскатата общественост бе организирана от Национално движение "Русофили" и представители на политическа коалиция "Неутрална България" в Стара Загора. Подобни дискусии с обществеността са провеждани преди пандемията, уточни Малинов. Сега те ще преминат под мотото "Диалог за България". 

"Важното е да се търсят обединителни за човечеството и обществото линии, а те са във вярата, духовността, културата, традицията, а не в антитрадицията", категоричен бе той. 

Според Малинов в България Национално движение „Русофили“ се е специализирало в няколко направления. Едното е изучаване на руски език, като в страната са създадени 200 кабинета в детски градини. Другото е изпращане на студенти да учат в Русия, ежегодно на обучение в руски университети заминават 300 – 350 младежи. Третото направление е всичко, свързано с руските паметници.

Предстояща инициатива в Стара Загора е откриването на изложба с 55 фотоси от Русия, анонсира председателят на Международното движение на русофилите. 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери председател | Николай Малинов | Международното русофилско движение

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори