Строят административна сграда на мястото на Стария съвет

Около 100 млн. лв. ще е рамката на общинския бюджет за 2019 г

 28.12.2018 16:24
Строят административна сграда на мястото на Стария съвет

„Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за общината. Придвижихме  важни и тежки проекти, те вървят добре“, каза кметът Живко Тодоров.

Той сподели, че най-важните проекти, които ще се реализират догодина са за инфраструктурата в кв. „Самара 1“ на стойност 5.2 млн. лв., разширението на новия парк „Артилерийски“ за 5 млн. лв., от които 1.5 млн. общински средства и 3.5 млн. лв. държавни. Ще се реализира проектът за обновяване на Руския пазар, за Летния театър, търси се финансиране за Станционната градина. Предстои и обновяването на зоопарка и превръщането му в модерна европейска атракция.  Кметът съобщи, че в зоопарка вече живее бял тигър, единствен в България, взет безплатно от друг зоокът, който е голяма атракция за децата.

Приоритет ще бъде и откриването на Дом „Литературна Стара Загора“. Общината ще започне процедура за обявяване къщата на Веселин Ханчев за паметник на културата от местно значение, ще бъде направен оглед и на всички стари къщи в Стара Загора, които биха могли да бъдат защитени.

По препоръка на Камарата на архитектите, на мястото на Стария съвет ще има малка обществена сграда за административни нужди, информира още Живко Тодоров. Архитектите не са се съгласили да има гол площад там и от Общината са се съобразили с тяхното мнение. Сградата на Първо основно училище пак ще се използва с образователна цел.

Около 100 млн. лв. ще е рамката на общинския бюджет за 2019 г., основен акцент в него е инфраструктурата. Няма да се вдигат местните данъци и такси, ще бъде променен само данъкът за автомобил заради новото законодателство, но са предвидени най-ниските стойности.

През изминалата година Общинският съвет в Стара Загора е провел 11 заседания, на които са взети 708 важни решения, съобщи председателят Таньо Брайков. По думите му работата на местните старейшини е добра, а комуникацията с другите институции перфектна. В Административния съд са заведени 78 дела срещу решения на Общинския съвет, от които 45 са прекратени.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | Живко Тодоров | проекти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Щастлив и въодушевен 28.12.2018 16:21

Ами да! Паркове, градинки, за да има какво да пасем като затворят тецовете.


#2 Жеко Петков 28.12.2018 18:07

Възхищавам се от направеното в Стара Загора през 2018 г. Браво на нашия кмет и екипът му.Би било много добре ако в някой от предстоящите проекти се включи и номериране на улиците и номерата на сградите.


#3 Мария 29.12.2018 08:24

Заспиващ град без икономика и с тецове за които държавата плаща от нашите пари 400 милиона ежегодно да работят. Безумие!


#4 Димитър Тодоров 29.12.2018 12:23

Е*ах му майката без извинение. Събориха една административна сграда,за да построят друга и да усвоят по този начин едни пари. Нали целта беше да се изгради широк център бре?! Или от празно пространство,няма какво да се открадне?


#5 George 31.12.2018 10:31

Въпреки, че съм поддръжник на сегашното управление на града това не одобрявам. Няколко години ни облъчваха с информация и планове, че там ще има градина, зеленина, продължение на градската градина - и сега какво - еднолично( многоличностно решение) на архитектите. Къде отиде мнението на гражданите ( колкото и непрофесионално)да е? 3 години се даваше официална информация, че мястото ще е естествено продължение на градската градина т.е. парк!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори