Финансова помощ за новородено, предлагат Янко Янков и Ивета Лазарова

Различна ще бъде помощта в зависимост от образованието на майката и това дали детето е първо, второ или трето

 27.02.2019 13:56
Финансова помощ за новородено, предлагат Янко Янков и Ивета Лазарова

Общинските съветници Янко Янков и Ивета Лазарова от група "Истината за Стара Загора" внесоха  предложение до Общински съвет Стара Загора за приемане на Правилник за еднократна финансова помощ от Община Стара Загора за новородено дете.

Това тяхно предложение беше входирано и преди повече от година, но заради противопоставяне от всички политически групи в Общинския съвет не се стигна до гласуването му. Внасянето му за втори път  е провокирано от рекордно големия бюджет на Общината тази година.

С този правилник се предлага отпускане еднократна финансова помощ за новородено до трето дете, като условие за получаване на помощта е родителите да са с постоянен адрес в град Стара Загора, единият от които да е с постоянен адрес поне 5 години; родителите да са на възраст над 18 години. Различна ще бъде помощта в зависимост от образованието на майката и това дали детето е първо, второ или трето. Идеята на приемането на този правилник е да се подкрепят старозагорските семейства и да се стимулират младите хора да създават семейства и да остават в Стара Загора.

Янков и Лазарова обмислят и други идеи за подпомагане на младите семейства и техните деца от страна на Общината, с които да се борят с демографската криза, която всички забелязват, но подценяват и не се предприемат никакви мерки за отстраняването й.

За първо дете майка със средно образование ще получава 500 лева, а с висше – 650 лева. За второ дете майка със средно образование ще получава 600 лева, а с висше – 750 лева. За трето майка със средно образование ще получава 700 лева, а с висше – 850 лева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | образование | дете | помощ | новородено

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори