Ще има ли Стара Загора електрически автобуси?

Предложението на кмета Живко Тодоров ще бъде гласувано утре

 26.06.2019 14:50
Ще има ли Стара Загора електрически автобуси?

Поемане на задължение до 18 000 000 лева и даване разрешение на Кмета на Община Стара Загора да подпише Запис на заповед в същия размер ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия утре.  

Причината е, че до 30 август община Стара Загора трябва да подаде проектно предложение по процедура BG16M1OP002-5.004 „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ по приоритетна ос 5 «Подобряване качеството на атмосферния въздух» на Оперативна програма «Околна среда 2014-2020».

Община Стара Загора заедно с общините Столична, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Перник, Враца, Шумен, Сливен и Хасково е конкретен бенефициент по процедурата. Максималният размер на безвъзмездната помощ, която е определена за община Стара  Загора  е  45 000 000  лева,  които  могат  да  бъдат  използвани  за  следните дейности:

Допустими за финансиране са дейности, свързани с доставка на електрически превозни средства, зарядни станции, дейности за информация и публичност, дейности за организация и управление на проекта.

По този начин се осигуряват: по-ниски нива на замърсяване на околната среда с фини прахови частици, по-ефективен екологосъобразен интегриран градски транспорт в Стара Загора,постигане на по-голяма привлекателност благодарение на подобрената достъпност; подобряване на функционалността на града в рамките на общината;  подобрена мобилност за цялото население, като се набляга на екологичен пътнически транспорт: обществен транспорт, велосипедни и пешеходни зони; намаляване на задръстванията на движението и подобряване на перспективите на градския транспорт;  подобряване на безопасността на транспорта.

За целта е нужно да бъде представена подписана от кмета на община Стара Загора Запис на заповед в размер 18 000 000 лева - 40% от стойността на безвъзмездната финансова помощ.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери лева | размер | Стара | Загора | Община | транспорт | дейности | подобряване

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори