Янко Янков предлага по-високи заплати за кметове и кметски наместници

Може да се отрежат по 100 лв. минимум от всички нас 51 съветника, аргументира се Янков

 31.01.2019 16:07
Янко Янков предлага по-високи заплати за кметове и кметски наместници

По време на сесията на Общински съвет Сара Загора Янко Янков от гражданска листа "Истината за Стара Загора" поиска допълнително увеличение на заплатите на кметовете и кметските наместници с минимум 200 лв.

„Във всички малки общини около Стара Загора, които са и много по-бедни, кметовете по селата получават по-големи заплати. За увеличение на заплатите ще са нужни около 10 000 лева месечно, които ще стимулират кметовете в тяхната работа. Кметовете работят и в събота, и в неделя. Те изпълняват ролята и на куриери, и на нотариуси, и на какво ли още не. Обидно е, кмет на село да взима  под 500 лв. заплата. Може да се отрежат по 100 лв. минимум от всички нас 51 съветника и да се дадат на кметовете по селата, също може и да се съкрати бюджета на председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, който е в размер на 45 000 лв. Говорим за 120 000 лева на година, от 120-милионен бюджет”, коментира Янков. Той ще пусне писмено предложение към кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | заплати | кметове | Янко Янков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори