Българското розово масло ще бъде защитено в Австралия и Нова Зеландия

От ресорното ведомство информират, че се очаква розовото масло да получи закрила на територията на Австралия и Нова Зеландия, в рамките на споразуменията за свободна търговия между ЕС и двете страни. Предвижда се преговорите по тях да приключат в края на 2021 г. или пролетта на 2022 г.

 03.07.2021 15:35
Българското розово масло ще бъде защитено в Австралия и Нова Зеландия

Възможността българското розово масло да получи защита и реализация на пазарите в Австралия и Нова Зеландия е важен елемент от разгръщане на отрасъла, е заявил  заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев по време на среща с Джон Кларк, директор на дирекция "Международни отношения" в Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" към Европейската комисия.

От ресорното ведомство информират, че се очаква розовото масло да получи закрила на територията на Австралия и Нова Зеландия, в рамките на споразуменията за свободна търговия между ЕС и двете страни. Предвижда се преговорите по тях да приключат в края на 2021 г. или пролетта на 2022 г.

В контекста на разговора за споразумението с Нова Зеландия, Събев поставил въпроса за родното агнешко и овче месо, които следва да бъдат защитени от новозеландския внос.

Източник: dariknews.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Нова | масло | Австралия | българско | розово

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори