В Стара Загора клиенти се отказват от екскурзии до Италия заради коронавируса

По данни на Министерството на туризма до края на юни около 10 000 българи са направили резервации за Италия.

 27.02.2020 11:25
В Стара Загора клиенти се отказват от екскурзии до Италия заради коронавируса

В Стара Загора има откази от екскурзии за Италия заради коронавируса, признават от местните туристически агенции. Няма обаче ясни инструкции по отношение на предстоящите пътувания и от агенциите са притеснени.

От Министерството на туризма все още няма информация как да реагират туроператорите, не е ясно дали да връщат пари за предплатените ваканции и ако се отменят екскурзии и почивки за какъв период да е това.

По данни на министерството до края на юни около 10 000 българи са направили резервации за Италия.

Заедно с останалите ангажирани институции и бизнеса предприемаме всичко необходимо за преодоляване на затрудненията за туристите, причинени от разпространението на коронавируса. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след проведена среща във вторник с туроператори и техните организации.

Министър Ангелкова съобщи, че по отношение работата на сектора у нас ситуацията с коронавируса със сигурност ще даде отражения на изходящия туризъм, но туроператорите съдействат на институцията с информация за направените от българските туристи резервации. Италия е един от основните ни туристически пазари,  подчерта министърът. Туроператорите са информирали, че повечето организирани туристи, които са били там за карнавалите, вече са се прибрали.

Ако за тази страна се обявят непреодолими и извънредни обстоятелства, трябва да се върнат на туристите сумите за неосъществено пътуване според чл. 89 от Закона за туризма, каза министърът .

Подготвихме и общи указания как да се действа в такава ситуация, които ще публикуваме на интернет страницата на министерството, посочи министър Ангелкова.

Световната организация по туризъм също изпрати писмо с призив да се обединят всички усилия за ограничаване на негативния ефект от коронавируса, стана ясно от думите на министъра. Тя отново подчерта активното съдействие на бранша за допълнителна информация, за да може да се предприемат бързи и компетентни решения.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Италия | Стара Загора | заради | туризъм | коронавирус | екскурзии

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори