Гърция въвежда нови визи за т.нар. „дигитални номади”

Подобно на Италия, Португалия и Хърватия, Гърция започна програма, с която и т.нар. „дигитални номади" ще могат да живеят легално в страната.

 27.12.2022 18:00
Гърция въвежда нови визи за т.нар. „дигитални номади”

Гърция е сред държавите от ЕС, които използват в максимална степен тенденцията за дистанционна работа. Сега страната предлага и специални визи за хора, които работят дистанционно.

Подобно на Италия, Португалия и Хърватия, Гърция започна програма, с която и т.нар. „дигитални номади" ще могат да живеят легално в страната. Новата виза, подготвена специално за дистанционно работещи, ще даде възможност на такива лица да работят в Гърция при преференциални условия, независимо дали работникът не идва от ЕС.

Този вид виза е достъпна за граждани на държави извън ЕС, които работят дистанционно, например свободни професии или бизнесмени. Кандидатите трябва да докажат, че имат договор за работа и че са назначени редовно в съответната компания. В случай че са на свободна практика, трябва да представят доказателство за своята дейност, тъй като визата е предназначена само за работещи. Важно условие е въпросните служители да не работят за работодател със седалище в Гърция.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Гърция | работят | дистанционно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори