Пет пъти по-малко туристи очакват в Кипър

Около 100 000 туристи се очаква да почиват в Кипър през август, което е едва 18% от чуждестранните гости през август 2019 г. Това е и с 50% по-малко от първоначално обявената цел на правителството за 200 000 пристигнали курортисти в най-силния туристически месец. Новите ревизирани прогнози обяви заместник-министърът на туризма Савас Пердиос.

 22.07.2020 20:00
Пет пъти по-малко туристи очакват в Кипър

Кипър очаква туристите през август да бъдат пет пъти по-малко в сравнение с миналата година. Правителството беше принудено да ревизира прогнозите от април за летния туристически сезон. Същевременно страната е с много малко нови случаи на коронавирус.

Около 100 000 туристи се очаква да почиват в Кипър през август, което е едва 18% от чуждестранните гости през август 2019 г. Това е и с 50% по-малко от първоначално обявената цел на правителството за 200 000 пристигнали курортисти в най-силния туристически месец. Новите ревизирани прогнози обяви заместник-министърът на туризма Савас Пердиос. Миналия август средиземноморската страна прие над 550 000 туристи.

В най-добрия случай за цялата година Кипър ще посрещне 20-25% от туристите, дошли тук миналата година, а загубите в отрасъла се изчисляват на 2 млрд. евро, каза още Пердиос.

Основният проблем е, че традиционните ключови пазари на страната - Великобритания и Русия, които осигуряват близо 60% от туристическия поток към средиземноморския остров, все още остават затворени поради епидемичната обстановка в тях.

В същото време самият Кипър е безопасна дестинация, като отчита само единични случаи на новозаразени.

2019 г. постави рекорд с пристигнали почти 4 млн. туристи, което е близо 4.5 пъти повече от самото население на страната.

В началото на юни, когато Кипър отвори летищата си след карантината заради коронавируса, оптимистичният сценарий бе тази година да бъдат достигнати 30% от миналогодишния брой туристи.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери август | очаква | туристи | Кипър | Пердиос

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори