Климатичните промени съсипват ски сезона в Алпите

Предполага се, че промените и изменението на климата ще струват на австрийския туризъм 300 млн. евро годишно. Това сочат данни на една от водещите организации за опазване на околната среда в страната.

 16.01.2020 16:00
Климатичните промени съсипват ски сезона в Алпите

Глобалното затопляне оказва сериозно влияние върху алпийския Гармиш-Партенкирхен в Германия, подобно на много други курорти със сравнително малка надморска височина. Това е мястото на Зимните олимпийски игри от 1936 г. Тези промени излагат на риск идентичността и благосъстоянието на градчето, пише в свой анализ Bloomberg TV Bulgaria.

Вече е месец януари, а има толкова малко естествен сняг, че не е сигурно дали ще могат да се проведат предстоящите ски състезания.

В Гармиш, както и в целите Алпи, туризмът е изключително важен за местните икономики. В Австрия туризмът носи около 6% от БВП. А в планинския регион на Тирол делът е повече от 18%. Туризмът е от значение за икономиката и в швейцарския кантон Граубюнден благодарение на курорти като Сейнт Мориц, Клостерс и Давос.

Туристите във френския регион Оверн-Рона-Алпи, където се намира на Куршевел и Вал д'Изер, са похарчили 21 млрд. евро (23 млрд. долара) само през 2018 г., като са генерирали близо една десета от БВП и са осигурили 171 000 работни места.

Действителна заплаха е изправена пред този източник на доходи. Предполага се, че промените и изменението на климата ще струват на австрийския туризъм 300 млн. евро годишно. Това сочат данни на една от водещите организации за опазване на околната среда в страната. Във Франция властите в Тин забавиха началото на ски сезона с няколко седмици. Причината за това бяха ефектите от глобалното затопляне върху ледника Гранд Мот.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери евро | Това | една

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори