Милиони японски автомобили били направени с некачествен метал

Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това число и автомобилните гиганти Toyota и Mitsubishi, са били излъгани от един от най-големите производители на черни и цветни метали в света Kobe Steel

 10.10.2017 14:00
Милиони японски автомобили били направени с некачествен метал

Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това число и автомобилните гиганти Toyota и Mitsubishi, са били излъгани от един от най-големите производители на черни и цветни метали в света Kobe Steel, съобщава изданието Nikkei Asian Review, цитирано от Automedia.

Компанията призна, че е фалшифицирала данни за качеството на произвежданата продукция, като това е било извършено без знанието на ръководството. Вътрешна проверка е показала, че някои от работниците в завода умишлено лъгали при проверките, за да могат да се справят със сроковете за доставка.

Според информацията, некачественият материал е бил произвеждан през периода септември 2016 - август 2017 г. Продукцията, която не отговаря на стандартите, е била предназначена за компании като Toyota Motor, Mitsubishi Heavy Industries, Subaru, Mazda и Boeing.

От Toyota обявиха, че получената от Kobe Steel през този период стомана е била използвана при производството на 1,2 млн. автомобила. От метала са направени покривите и капаците на превозните средства, което няма да се отрази на тяхната безопасност. Въпреки това автомобилният производител вече прави проверка на машините.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери били | компании | toyota | kobe | mitsubishi

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори