От Google плащат 3 милиарда долара на Apple, за да са основна търсачка в iPhone и iPad през 2017-а

Google и Apple са едни от най-големите конкуренти в мобилната индустрия, но също така и компании, които си сътрудничат, за да разширят своите приходи.

 15.08.2017 12:00
От Google плащат 3 милиарда долара на Apple, за да са основна търсачка в iPhone и iPad през 2017-а

Google и Apple са едни от най-големите конкуренти в мобилната индустрия, но също така и компании, които си сътрудничат, за да разширят своите приходи. Ако сте собственик на iPhone знаете, че търсачката по подразбиране в браузъра им е Google. Това не е случайно, тъй като Apple получава всяка година внушителни суми, за да предложи тази привилегия на своя конкурент. Настоящата година не е изключение и партньорството между двата бранда в тази сфера продължава с пълна сила. Данните от ново изследване на компанията Bernstein, цитирано от Digital.bg, разкриват, че Google ще платят сума от приблизително $3 млрд., за да са водеща търсачка в iPhone и iPad през 2017 г. От PhoneАrena също така информират, че това е три пъти повече, отколкото компанията плати на Apple преди три години при същите условия в съвместния им договор. Според първоначалните прогнози Google ще са причина за 5% от оперативната печалба на Apple за фискалната година. Много инвеститори продължават да се чудят защо Google продължават да плащат толкова големи лицензионни суми на своя конкурент. Основният им мотив е, че търсачката е достатъчно популярна и повечето собственици на iPhone и iPad ще продължат да я използват независимо от отношенията между двете компании. Трябва да се отбележи обаче, че Apple все пак са причина за 50% от приходите на мобилния бизнес на Google.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери година | също | Така | компании | iphone | apple | ipad | google

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори