Скъп, по-скъп, най-скъп: Къде горивото е най-скъпо

Най-търсените горива - евродизелът и бензин Н95 в България са на едни от най-достъпните цени в Европа.Справката на БГНЕС показва, че българският шофьор...

 24.08.2017 15:12
Скъп, по-скъп, най-скъп: Къде горивото е най-скъпо

Най-търсените горива - евродизелът и бензин Н95 в България са на едни от най-достъпните цени в Европа.Справката на БГНЕС показва, че българският шофьор плаща значително по-малко за основните горива.

Водачи в негативната класация за най-скъп бензин са гърците - 1.53 евро/л. , следвани от Албания и Хърватия, респективно с - 1.30 евро/л. и 1.28 евро/л. За сравнение в България към този момент цената е около 1.02 евро/л., като само в Румъния и Македония плащат със няколко цента по-малко. Най-евтино може да се намери бензин в Босна и Херцеговина, където за литър се плаща само 0,91 евро.

Ситуацията при дизелът е сходна, като тук Албания изпреварва Гърция - 1,30 евро/л. срещу 1,28 евро/л. В България плащаме около 1 евро/л., докато в Босна и Херцеговина, същото количество ще ни струва 0,88 евро, а в Македония - 0,78 евро.

Що се отнася и до бензин, и до дизел, България е на 8-мо място при изследването на 11-те държави в Югоизточна Европа.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Празник община


Маркери България | Европа | евро | бензин | горива | скъп

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори