Доказано: Повече премии и повишения - по-добро здраве!

Шефовете контролират здравето на служителите си повече от всеки друг фактор

 11.02.2019 16:00
Доказано: Повече премии и повишения - по-добро здраве!

Според последните проучвания има тясна връзка между успехите на работното ни място и сърдечното здраве.

Внимание, натовареното ежедневие в работата може силно да увреди вашето здраве! Това твърдение не е шокиращо за никого от нас, нито е продукт на ново изследване. Интересен е обаче въпросът дали позитивната работна обстановка би имала обратния ефект. Според The Guardian и изследването на двама икономисти отговорът на този въпрос е ДА!

В изследването са взели участие 4 700 лондончани и по-точно техните работни досиета. Чрез тях двамата икономисти са стигнали до заключението, че в компаниите с чести повишения и премии, процентът на хора със сърдечни проблеми е с 20% по-нисък от колкото в други компании от същия бранш.

В научната разработка се твърди, че шефовете контролират здравето на служителите си повече от всеки друг фактор. Добре известно е, че физическото здраве се влияе до голяма степен от психическото и ако често сме подложени на напрежение, постоянни командировки и неразбирателство на работното място, тялото ни е в постоянен стрес, което може да има фатални последствия.

Предишни изследвания доказаха близката връзка между социалния статус и здравето ни, но установяването на причините и ефекта за това се оказва трудна задача. Икономистите са раздвоени между две теории: дали високият доход подобрява нашето здраве или че високият доход е всъщност следствие на по-добро физическо състояние.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери здраве | здравето

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори