Журналистическа стачка остави Гърция без новини

Всички гръцки медии прекратиха от тази сутрин излъчване на новинарски емисии в рамките на 24 часова стачка, обявена от журналистическия синдикат. Последната информация на всички електронни издания е декларацията на Съюза на журналистите, съобщава БНР.Протестите са с искане осигурителният им фонд да остане самостоятелен, което ще запази нивото на пенсиите. Правителството обедини всички фондове в един, което при журналистите намалява пенсиите с 30%. Работещите в медиите съобщават и факти за масово наемане на журналисти без договори и осигуровки и със заплати, гарантиращи "пълна мизерия на семействата им".Журналистите искат работодателите да внасят част от печалбите от реклами в осигурителния фонд на работещите в медиите.Пред министреството на труда и социалната политика се провежда демонстрация, а в подкрепа на журналистите се включиха и депутати от опозиционните партии.Стачкуващите скандират, че ако не се прекрати "експлоатацията в медиите", протестите ще продължат.?Източник: Агенция КРОСС...

 26.09.2017 14:00
Журналистическа стачка остави Гърция без новини

Всички гръцки медии прекратиха от тази сутрин излъчване на новинарски емисии в рамките на 24 часова стачка, обявена от журналистическия синдикат. Последната информация на всички електронни издания е декларацията на Съюза на журналистите, съобщава БНР.

Протестите са с искане осигурителният им фонд да остане самостоятелен, което ще запази нивото на пенсиите. Правителството обедини всички фондове в един, което при журналистите намалява пенсиите с 30%. Работещите в медиите съобщават и факти за масово наемане на журналисти без договори и осигуровки, и със заплати, гарантиращи "пълна мизерия на семействата им".

Журналистите искат работодателите да внасят част от печалбите от реклами в осигурителния фонд на работещите в медиите.

Пред министреството на труда и социалната политика се провежда демонстрация, а в подкрепа на журналистите се включиха и депутати от опозиционните партии.

Стачкуващите скандират, че ако не се прекрати "експлоатацията в медиите", протестите ще продължат.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери фонд | стачка | пенсиите | медиите | журналистите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори