Мечка се "разходи" до мол в румънски град

Все по-често мечки навлизат в райони, където живеят хора

 05.12.2018 10:00
Мечка се "разходи" до мол в румънски град

Мечка бе видяна вчера по обед да тича по улиците в близост до търговски център в румънския град Брашов, предаде агенция Аджерпрес. Инспекторатът за извънредни ситуации в Брашов изпрати съобщение до населението в квартал Тракторул, където е било видяно животното. Екипи на местната жандармерия са засекли мечката в близост до централата на фирма, намираща се в района на околовръстното шосе на града. Екипите на жандармерията останали в зоната, но мечката се насочила към царевична нива, а впоследствие - към село Хърман.

По-късно през деня от Окръжния инспекторат на жандармерията в Брашов съобщиха, че мечката е отишла в гората на природния резерват Дялул Лемпеш, който попада в административната територия на селищата Сънпетру и Хърман.

Все по-често мечки навлизат в райони, където живеят хора, обяви по-рано тази година министерството на околната среда и предложи част от тях да бъдат отстреляни.

По данни на министерството през 2016 г. в Румъния е имало между 6050 и 6640 кафяви мечки, а оптималният брой е 4000 от "екологична, социална и икономическа гледна точка".

Правозащитни организации критикуваха плановете за намаляване на популацията на мечките, а румънският клон на Световния фонд за дивата природа (WWF) заяви, че предложението противоречи на правилата на Европейския съюз за "строго защитените видове".

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Където | мечки | Брашов | мечката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори