10 минути качване по-стълби е по-ефективно от чашата кафе

 19.01.2019 12:00
10 минути качване по-стълби е по-ефективно от чашата кафе

Ако се катерите по стълби в продължание на 10 минути ще повишите енергичността си и мотивацията повече, отколкото ако изпиете сутрешната си чаша с кафе.

Учени са изследвали ефекта от 10 минути качване по стълби при слаба до умерена интензивност с ефекта от 50 мг кофеин, които се получава от изпиването на чаша кафе или кенче кола, както и спрямо контролна група, която е получавала само плацебо.

“Ние открихме при групата с кофеина и групата с плацебото, че реално нямаше промяна в начина, по който се чувстваха. Но след упражнението те се чувстваха много по-енергични и жизнени.“

“Въпреки че бе временно усещане, което се получва веднага след упражнението, при приемането на кофеин нямахме подобен ефект,” обяснява проф. Патрик О'Коннор, един от авторите на изследването.

Идеята на изследването е била да провери дали качването и слизането по стълби е добър начин да се събудят работниците в офиса сутринта преди работа.

“Работещите в офиси могат да излязат навън и да се разходят, но не винаги времето е подходящо за това, докато при качването и слизането по стълби не ви вали,” допълва ОК’онър.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери минути | стълби

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори