ДБ и Изправи се БГ! Ние идваме! втвърдиха тона към ИТН

Включването на ДПС в разговорите вече е неприемлив сигнал.

 29.07.2021 09:54
ДБ и Изправи се БГ! Ние идваме! втвърдиха тона към ИТН

Ден преди предполагаемия срок за обявяване на имената на министри в новоконстроиращия се кабинет, което бе анонсирано от членове на Има такъв народ, тонът между Демократична България, Изправи се БГ! Ние идваме! и първата политическа сила Има такъв народ  се изостри. Политиките и реформите са в основата на разговорите. На този етап никой публично не е поискал участие в изпълнителната власт, но очевидно се оформя като проблем. Или поне липсата на информация.

“Необходими са хора, които се ползват с доверието, че все пак ще се преборят с корупцията, че все пак могат да кажат “не” и най-вече са го проявили назад във времето. А не просто да им дадем шанс, защото време за шансове няма”, казва Христо Иванов.

Той подчертава, че към момента с “Има такъв народ” са провеждани разговори, а не преговори, които да завършат с взаимни ангажименти. “Демократична България” няма да гласува за правителство, което е представено в последния момент.

“Ние все пак трябва да разберем, че ще дойде момент, в който трябва да гласуваме. Не можем да го направим ей така като празен чек просто, защото сме си поговорили с някой или защото е извадил министри и е казал “ето това е кабинетът”. Искаме да гласуваме не за какво да е управлениеа, а такова, което решително и компетентно да се справя с всички предизвикателства и най-вече с корупцията”, добавя той. 

 “Демократична България” ще настоява за ясно разписани ангажименти при съставянето на правителството, за да се даде подкрепа. “Ние поставяме въпроса за това, че трябва да се стигне до подобен политически ангажимент и се надяваме да се стигне до там, защото това е логичният начин”, казва Иванов.

Той е категоричен, че включването на ДПС в разговорите вече е неприемлив сигнал.

"Хората искат правителство на промяната, срещата ни с "Демократична България" нека бъде разчетена като червена лампичка, че няма да подкрепяме на всяка цена, коментира също Манолова. "Препотвърдихме, че ще положим всички усилия да има правителство с първия мандат на Има такъв народ", обяснява тя.

От политическата формация, която представлява Манолова, категорично подкрепят позицията за необходимата изолация на ГЕРБ и ДПС от властта.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | вече

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори