Започва срещата на върха на НАТО, Главчев и Запрянов пристигнаха във Вашингтон

?Започва срещата на върха по случай 75-годишнината на НАТО, като събитието ще продължи до 11 юли.Освен 32-те държави-членки, в срещата ще участват и представители на Австралия, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея, които бяха поканени от президента на САЩ Джо Байдън.Звездата на срещата на върха обаче ще бъде украинският президент Володимир Зеленски, който търси категорични знаци за подкрепа, въпреки че НАТО няма да отправи покана за присъединяване на страната му.Срещата се провежда на фона на засилващия се натиск на руската армия в Украйна, която от началото на годината успя да завладее нови територии. Предстоящите президентски избори в САЩ също хвърлят сянка върху срещата, с оглед на възможността Доналд Тръмп да получи втори мандат в Овалния кабинет. Подобна развръзка би застрашила военната помощ, която САЩ предоставят на Киев.Служебният премиер на България Димитър Главчев пристигна във Вашингтон, за да участва в тридневната среща на върха на НАТО.Официалната българска делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон ще бъде водена от служебния министър-председател и министър на външните работи Главчев. Тя включва още служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, служебния заместник-министър на външните работи Мария Ангелиева, служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева и служебния заместник-министър на отбраната Аделина Николова.???Източник: Агенция КРОСС...

 09.07.2024 10:00
Започва срещата на върха на НАТО, Главчев и Запрянов пристигнаха във Вашингтон

 Започва срещата на върха по случай 75-годишнината на НАТО, като събитието ще продължи до 11 юли.

Освен 32-те държави-членки, в срещата ще участват и представители на Австралия, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея, които бяха поканени от президента на САЩ Джо Байдън.

Звездата на срещата на върха обаче ще бъде украинският президент Володимир Зеленски, който търси категорични знаци за подкрепа, въпреки че НАТО няма да отправи покана за присъединяване на страната му.

Срещата се провежда на фона на засилващия се натиск на руската армия в Украйна, която от началото на годината успя да завладее нови територии. Предстоящите президентски избори в САЩ също хвърлят сянка върху срещата, с оглед на възможността Доналд Тръмп да получи втори мандат в Овалния кабинет. Подобна развръзка би застрашила военната помощ, която САЩ предоставят на Киев.

Служебният премиер на България Димитър Главчев пристигна във Вашингтон, за да участва в тридневната среща на върха на НАТО.

Официалната българска делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон ще бъде водена от служебния министър-председател и министър на външните работи Главчев. Тя включва още служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, служебния заместник-министър на външните работи Мария Ангелиева, служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева и служебния заместник-министър на отбраната Аделина Николова.

 

 

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери министър | заместник | външните | НАТО | отбраната | работи | върха | срещата | служебния | Главчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори