Пионер: Дубай със собствена криптовалута

Гъвкавостта и удобството на криптовалутите прави решението печелившо за Дубай

 02.10.2017 11:20
Пионер: Дубай със собствена криптовалута

Местното правителство в Дубай официално стартира собствена криптовалута, наречена emCash. Тя ще се използва за плащане на правителствени и неправителствени услуги.

„Токенът ще се счита за законно платежно средство за различни правителствени и неправителствени плащания, от ежедневното кафе и училищни такси за децата, до такси за комунални услуги и парични преводи”, коментира Али Ибрахим, заместник-генерален директор в Дубайскакото икономическо министерство.

Гъвкавостта и удобството на криптовалутите прави решението печелившо за Дубай. Правителството го вижда като следващата голяма вълна от технологии, променящи живота и икономиката и иска да бъде пионер в приемането й.

“Бързоразвиващата се икономическа среда и невероятната готовност да се възприемат иновативни технологии направиха Дубай идеално място за нас да правим бизнес. Този проект е чудесен пример за амбицията да създаваме изцяло нова икономическа екосистема. Ще се използва технологията блокчейн, за да направи финансовите транзакции по-евтини, по-бързи и по-сигурни. Същевременно демонстрираме огромните предимства в приемането на тази технология от правителствата, бизнеса и клиентите ”, категоричен е Али Ибрахим.

Блокчейн технологията, като система за различни услуги, е широко разпространена в страната. Дубай се стреми да се превърне в финтек център за източния свят и дори наскоро подписа сделки, които позволяват продажбата на имоти изцяло в биткойн. Новата криптовалута ще придвижи парадигмата на приемането в страната напред.

снимка: Бохемия

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери услуги | Дубай

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори