Румен Радев: Българите в Португалия имат реален принос за отличните двустранни отношения

Това заяви президентът Румен Радев пред представители на българската общност в Република Португалия, където държавният глава бе на официално посещение по покана на своя колега Марсело Ребело де Соуза.

 14.04.2022 09:28
Румен Радев: Българите в Португалия имат реален принос за отличните двустранни отношения

Благодарение на българите в Португалия и приноса им към обществото на страната връзката между двете държави и между двата народа е още по-силна. Това заяви президентът Румен Радев пред представители на българската общност в Република Португалия, където държавният глава бе на официално посещение по покана на своя колега Марсело Ребело де Соуза. Като знак на внимание към България президентът на Португалия уважи с присъствието си срещата, която се проведе в посолството на Република България в Лисабон.
 
Това, че португалският президент е тук е не само жест към България, но и израз на огромното приятелство, което ни свързва, признание за цялата българска общност в Португалия, отбеляза българският държавен глава. Той посочи, че Марсело Ребело де Соуза е голям приятел на България. Румен Радев изрази признателността си към сънародниците ни в Португалия за това, че утвърждават името на родината по най-добрия начин с водещата си роля в редица области като науката, преподавателската дейност, медицината, икономиката, IT бизнеса, спорта и културата.

Марсело Ребело де Соуза заяви, че само два или три пъти от десетки държавни посещения португалският президент е присъствал на прием, даван в чест на посещението на чуждестранен президент в Португалия. Той изтъкна отличните двустранни отношения и приятелството, на което се градят те, и благодари на представителите на българската общност в Португалия за приноса им за развитието на страната.
 
По официални данни на португалската Служба за чужденците и гражданите, в края на 2019 г. броят на дългосрочно пребиваващите в Португалия български граждани е 6 839 души. По неофициални данни, техният брой е много по-висок, тъй като част от българите вече са получили и португалско гражданство. Най-значителна е концентрацията им в столицата Лисабон и нейните околности, както и в градовете със силно развит туризъм в южната част на Португалия.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери България | Радев | Румен | Португалия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 David 15.06.2022 16:49

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СПЕШЕН ЗАЕМ ИМАТЕ ЛИ НУЖДА ОТ ФИНАНСОВА ПОМОЩ? ТЪРСИТЕ СПЕШЕН КРЕДИТ ИЛИ БИЗНЕС ЗАЕМ? ТОГАВА НИ ИЗПРАТЕТЕ ИМЕЙЛ ПРЕЗ (adamssalmaloanfirm@gmail.com)


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори