Росен Желязков: Ситуацията с Пакета за мобилност създава несигурност

Предстои другата седмица координаторите на групите в ЕП да вземат решение дали да допуснат така гласуваните законодателни предложения за разглеждане в пленарна зала

 10.01.2019 18:00
Росен Желязков:  Ситуацията с Пакета за мобилност създава несигурност

Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент отхвърли двата доклада, регламентиращи забраната за почивка в камионите и командироването на шофьорите при кръстосаните операции. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след днешното гласуване на Пакета за Мобилност I в Брюксел.

Министърът уточни, че само 1/3 от пакета бе приета - това е докладът за връщането на превозното средство у дома и каботажа. "Ситуацията е по-добра отколкото можеше да бъде, но създава несигурност, защото няма такъв друг прецедент - при гласуване на системни решения, тогава когато са в пакет, по-малката част от пакета да бъде приета, а другата да бъде отхвърлена", заяви още министър Желязков. Той обяви, че предстои другата седмица координаторите на групите в ЕП да вземат решение дали да допуснат така гласуваните законодателни предложения за разглеждане в пленарна зала.

Министър Желязков припомни, че Съветът на министрите на транспорта на ЕС по време на Австрийското председателство прие Общ подход, който категорично отхвърли текста за връщане на превозните средства, а днес този текст беше гласуван в транспортната комисия на ЕП. Той изрази увереност, че ако под една или друга форма този доклад влезе в пленарна зала, ще получим подкрепа от Европейската комисия за отпадането на тези текстове, тъй като мярката е непропорционална.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Желязков | другата | пленарна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори