Under cover или кой стои зад силната реч на Туск

Едва ли има българин, който да не се е почувствал значим

 12.01.2018 12:00
Under cover или кой стои зад силната реч на Туск

Брилянтен урок по публична риторика получи Европа от Доналд Туск вчера – 4 минутна реч на български език. На фона на вялото и безидейно откриване и угрижения Борисов речта на Туск дойде като експлозия. Едва ли има българин, който да не се е почувствал значим, когато ни нарекоха "потомци на Спартак", че сме държава, която не е сменяла името си от нейното създаване и нямаме пленено бойно знаме.

Туск ни върна малко назад в спомените ни, когато полски дипломати рецитираха стихове за 3 март и 24 май и показа изключителен усет към международна дипломация и лидерство.

Зад речите на значимите личности стоят обаче много други хора. Екипът на Туск  е от 33-ма съветници и всеки от тях си има свой отбор.
Но зад снощната  реч на Туск  все пак стои вероятно един от хората му - ирландецът Хюго Брейди.
Биографията му е богата - публикува статии в престижни издания като "Гардиън" и "Файненшъл таймс". Главен изследовател е в Центъра по европейски реформи. Пише за бъдещето на Шенген, контратероризма, миграционните политики и общата борба на ЕС с организираната престъпност.Снимки: webcafe

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери Европа | откриване | Доналд Туск | реч

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Габриела Никодимова 12.01.2018 13:28

https://www.youtube.com/watch?v=KaaFxhTOQUQ


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори