За пета поредна година „Мисия здрави деца“ се проведе в Стара Загора

По повод 17 май - Международния ден на предизвикателството и спорта, заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова и арх. Мартин Паскалев дадоха старт на детския празник „Мисия здрави деца“ в парк „Артилерийски“

 17.05.2024 17:15
За пета поредна година „Мисия здрави деца“ се проведе в Стара Загора

Събитието е част от проекта на Ротари клуб Стара Загора – Берое „Мисия здрави деца“. Неговата цел е да се подобри здравословното състояние на децата чрез спорт и да се изградят трайни навици за спортуване през целия живот.

Заместник-кметът по „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова даде начало на детското състезание: „Скъпи деца, днес сме тук, за да ви поздравим и подкрепим в спортните игри, които са с благотворителна кауза и са посветени на Деня на предизвикателството и спорта. Нека най-добрият отбор да победи!“, пожела Надежда Чакърова.

„Веселете се и се забавлявайте, но не забравяйте и да учите!“ - допълни заместник-кметът арх. Паскалев.

В състезателните спортни игри премериха сили учениците от девет училища в града. Всяко от тях беше представено от два отбора по 10 състезатели. Участваха деца от 1-ви до 4-ти клас, в игри за скорост, баланс, съобразителност, ловкост и точност. Новото в регламента на състезанието тази година е проверка на познанията им в областта на спорта.

На събитието присъстваха приятели и членове на РК Стара Загора – Берое, началникът на отдел „Спортни дейности“ на Община Стара Загора - Петко Крумов, Спортен клуб по триатлон „Траяна“. Част от празника бяха още представители на фирми и организации, които подкрепят каузите на Ротари, много родители и ученици, които за пета поредна година станаха част от спортното събитие.

Организатори са Община Стара Загора, Ротари клуб Стара Загора – Берое и Регионално управление на образованието в града.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | Берое | Стара | Загора | Община | клуб | деца | игри | Ротари | Чакърова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори