Майстори на граплинга се събраха в Стара Загора

Граплингът води началото си от Абу Даби

 30.06.2018 15:56
Майстори на граплинга се събраха в Стара Загора

Близо 100 състезатели по граплинг се събраха на турнир в Стара Загора. Състезанията се провеждат в общинската спортна зала "Стара Загора" (ДЗУ), с подкрепата на Община Стара Загора. Организаторите изказват специална благодарност на кмета на Общината Живко Тодоров за съдействието.

Турнирът се провежда под егидата на ADCC, председателя на Българската федерация по бразилско джу джицу и граплинг и носител на черен колан Христо Христов.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров Ви приветствам с добре дошли. Радваме се, че в нашия град, който е с традиции в бойните спортове, се утвърди и граплинга. Пожелавам Ви да имате своя федерация, за да може местната и държавната власт да Ви подкрепя още повече. Успех и нека най-добрият победи", каза при откриването Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора.

„В състезанието участват бойци от България, Гърция и Австрия", обясни Ивайло Георгиев, председател на старозагорския клуб "Атила", който е треньор по ММА и европейски шампион по Сан-Да. По думите му в Стара Загора са се събрали най-добрите състезатели в този спорт. Старозагорският клуб "Атила" ще бъде представен от  15 състезатели в различните възрастови групи и категории.

Състезанията са за мъже (начинаещи и напреднали), и юноши. Категориите са 66, 77, 88, 99, + 99 кг. За жените категориите са 50, 55, 60, 65, 70 и + 70 кг.

Граплингът води началото си от Абу Даби, където през 1998 г. е организирано първото състезание, в което участват състезатели от различни дисциплини на бойните изкуства. Правилникът бил съгласуван така, че да бъде максимално честен за всички, като се има предвид различието в стиловете. Почти всички хватки, захвати, душения и ключове били разрешени, единствената забрана била за ударите. Съвкупността от приложението на различните стилове дала началото на една нова дисциплина позната днес като граплинг. Тя бързо набрала сила и вече е популярна в целия свят.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | състезатели | граплинг

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори