Международна колоездачна обиколка: в Стара Загора на 8 и 9 септември

Тази година организаторите са заложили на нетрадиционна обиколка на България

 31.08.2017 08:00
Международна колоездачна обиколка: в Стара Загора на 8 и 9 септември

На 8 и 9 септември 66-та Международна колоездачна обиколка ще премине през Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“. На 08 септември колоната ще влезе по бул. „Свети Патриарх Евтимий”, ще премине през кръстовището с бул. „Цар Симеон Велики”  и ще финишира пред сградата на Общината. Оттам на следващия ден - 09 септември, ще бъде даден стартът на последния етап до Пловдив. По бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Свети Патриарх Евтимий” колоната ще стигне до околовръстния път, в посока Богомилово – Пловдив.

Тази година организаторите са заложили на нетрадиционна обиколка на България. Първите етапи ще обикалят северната част от България, а останалите ще бъдат в южната част от страната.

Главен съдия от страна на UCI - Международния колоездачен съюз, ще бъде португалецът Луиш Лорейро. Очаква се до края на седмицата да бъдат обявени отборите на 66-та МКОБ. Организаторите имат желание да бъде включен и Български национален отбор в състезанието, това ще бъде обявено допълнително.

Няма да липсват интересни моменти заложени в маршрута, поради разнотипния релеф на България. Почивният ден ще бъде на 6 септември в град Елена.

На 4 септември ще бъдат пробягани два полуетапа, като колоната ще достигне дунавския град Свищов, това е събитие което не се е случвало отдавна.

Организаторите от Български колоездачен съюз имат идея да поканят всички живи победители българи на награждаването, което ще се проведе след края на първото състезание от Обиколката на България. Това са Стефан Христов, Ивайло Габровски, Красимир Коев, Евгени Герганов, Димитър Господинов, Павел Шуманов, Христо Зайков, Валентин Живков, Петър Петров, Бойко Ангелов, Ненчо Стайков и Венелин Хубенов.

снимка: община Стара Загора

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери България | обиколка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори