Престижно: Стара Загора си има боксова зала

Залата разполага с ринг, съблекалня, баня, 2 гладиатора, лежанка, две шведски стени, 10 боксови чувала за тренировки и пейки за сядане

 05.09.2017 09:24
Престижно: Стара Загора си има боксова зала

Кметът Живко Тодоров и ресорният зам.-кмет Красимира Чахова откриха първата общинска боксова зала в Стара Загора. Тя се намира в кв. „Три чучура – юг“, до XI-то Основно училище „Николай Лилиев“. Залата разполага с ринг, съблекалня, баня, 2 гладиатора, лежанка, две шведски стени, 10 боксови чувала за тренировки и пейки за сядане.

На водосвета за здраве и успех присъстваха изпълнителният директор на Българската боксова федерация Венцислав Николов, двукратният европейски шампион Даниел Асенов, петкратният републикански шампион по бокс Антон Димитров, треньори и родители на младите състезатели.

„Благодаря на Стефанка Райкова, че успя да организира всичко това – за кратко време да се направи ремонт на залата, да се съберат треньорите и децата, които ще тренират тук”, каза кметът Живко Тодоров.

„Благодаря на Петър Чобанов за това, че даде своя принос в Стара Загора да има боксов клуб, какъвто не сме имали от години. Знаете, че нямахме дори лицензиран треньор, който да може да води тренировки. Сега имаме истински боксов клуб, който да участва в първенствата, да може да постига и успехи. За нас е много важно подрастващите да са в залите, да спортуват и да тренират. В днешно време изкушенията на улицата са много. Те са свързани с алкохол, наркотици и други предизвикателства. Ние инвестираме толкова много в спорта, за да може младите да са тук, да се борят да постигат успехи и да си пробиват път в живота, а не да търсят други възможности за изява на улицата и да провалят живота си. Дай Боже тази зала да донесе много успехи и да създаде шампиони за нашия град. Желая Ви успех!“

„От името на Българската федерация по бокс и нейния президент Красимир Инински искам да поздравя организаторите и създателите на това спортно съоръжение”, каза Венцислав Николов. Той е сигурен, че тази зала ще доведе до резултати като на четирикратния европейски шампион Даниел Асенов.

Един от девизите на спорта е „Нокаут на допинга и на дрогата“. Нашата цел е точно тази – да ликвидираме тези порядки сред младежта, да ги доведем в залата и оттук нататък те да се развият като равноправни членове на нашето общество. Няма да скрия и своето задоволство, че именно старши треньорът Щилиян Кабранов поема работата, което е гаранция за успехи на старозагорския бокс, допълни той.

Инициативата е на фондация „Природа и здраве“ и СНЦ „Боксов клуб Стара Загора“. Клубът съществува от миналата година и в него тренират 10 деца и 8 мъже. В актива на клуба вече има сребърен и бронзов медал от републикански състезания, съобщи председателят на фондацията Стефанка Райкова.

„Когато преди година се появи идеята за залата, в лицето на кмета срещнахме страхотна подкрепа“, коментира тя.

След официалното откриване на новата зала се проведоха демонстративни срещи в боксовия ринг.

снимка: община Стара Загора

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | шампиони | тренировки | боксова зала

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори