ИТН в Стара Загора: Важно е да се гласува, за да не се събудим в същата България

Отговорността е обща: както на нас, политиците, така и на вас - гражданите. Трябва да сме едно, за да се върши работа в полза на хората, допълни Вълчев. По думите му хората трябва да упражнят правото си на вот тази неделя, тъй като е от значение кои ще бъдат избрани както за Народното събрание, така и за ЕП.

 06.06.2024 19:31
ИТН в Стара Загора: Важно е да се гласува, за да не се събудим в същата България

Важно е да се гласува, за да не се събудим в същата България, каквато е била преди изборите, заяви на пресконференция водачът на листата с кандидати за народни представители от ПП "Има такъв народ" за 27 МИР Стара Загора Александър Вълчев. 

Отговорността е обща: както на нас, политиците, така и на вас - гражданите. Трябва да сме едно, за да се върши работа в полза на хората, допълни Вълчев. По думите му хората трябва да упражнят правото си на вот тази неделя, тъй като е от значение кои ще бъдат изпратените както в Народното събрание, така и в Европейския парламент.

"Бяхме на среща в Гурково. Там дойде една жена и каза, че предприятието, което представлява, има проблем с вноса на метал. Казах й: за този проблем може да се говори чрез нашите евродепутати. Ето защо е важно кого изпращаме в ЕП", допълни Вълчев.

Темата за енергийния комплекс е основната, която вълнува хората в региона, обобщи той наблюденията си от кампанията в Старозагорска област.

На брифинга областният координатор на ИТН, депутат в 46-то, 47-то и 48-то НС и сега трети в листата за 27 МИР Стара Загора Тихомир Тенев изрази тревогата си за бъдещето на комплекса "Марица-изток" и припомни направеното от депутатите на ИТН назад в годините, като сподели, че му е болно, виждайки терените с фотоволтаици и липсата на димящи комини. 

"В 47-то НС лично аз и депутатите от парламентарната група на "Има такъв народ" защитавахме позицията, че комплексът не може да работи сезонно. Ние не сме сериозни работници. Технологичното пускане на една топлоцентрала изисква много време като ресурс, не е като да пуснеш лампата вкъщи. При спирането на тези централи те трябва да бъдат консервирани, след това може и да не могат да се пуснат, а ако това стане, е възможно да се получат аварии", обясни Тенев, който е специалист в областта на енергетиката.

"Нашите съоръжения са проектирани така че да работят почти на непрекъснат режим. Съответно трябват и хора, които да ги обслужват. Няма как тези съоръжения да стоят шест месеца и когато кажат да ги пуснат, да тръгнат. Когато съоръженията работят на минимална мощност, това също е предпоставка за аварийност", уточни още той.

Тихомир Тенев благодари на всички, които са участвали в кампанията.  

"ИТН запази своята позиция на честност и морал, защитавайки интересите на хората. Проведохме шеста кампания за парламентарни избори. Ще разчитаме отново на доверието ви, давайки си сметка, че досега не сме ви излъгали", каза Тенев и призова избирателите да гласуват с бюлетина № 1.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | съоръжения | работят | тези | пуснат | координатор

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори