Социалните инвестиции и здравето на хората са условия за развитие на стабилна икономиката според Коалиция „БСП за България“

На къде върви държавата, как ще се премине през Зелената сделка, може ли да бъде преодолян демографския срив и ще има ли сериозна икономическа криза, бяха въпросите, които вълнуваха хората по време на срещата.

 26.05.2024 16:45
Социалните инвестиции и здравето на хората са условия за развитие на стабилна икономиката според Коалиция „БСП за България“

„Програмата на „БСП за България“ е реалистична и носи необходимата разумна промяна, която да стабилизира икономиката, да изгради социален щит пред хората и да гарантира, че държавата ни ще е енергийно стабилна“. Това каза на среща с хората в с. Опан Драгомир Стойнев, водач на листата на социалистите в 27 МИР-Стара Загора.

На къде върви държавата, как ще се премине през Зелената сделка, може ли да бъде преодолян демографския срив и ще има ли сериозна икономическа криза, бяха въпросите, които вълнуваха хората по време на срещата.

Според Драгомир Стойнев управлението на държавата в предизвикателно време за икономиката и сигурността, за съжаление се намираше в ръцете на правителства и доминиращи политически сили, които работят на бизнес – принцип, а не на държавнически принцип.

„Сглобката на интереси около държавния ресурс, означава, че те гледат на властта, като нещо, което да носи печалба, нещо, което се дели между акционерите. Ето това е в основата на огромния риск, който и вие виждате за икономическата стабилност и за  оцеляването на хората“, каза Драгомир Стойнев пред участниците в срещата с кандидатите за народни представители на „БСП за България“.

Той представи управленските приоритети на социалистите в икономиката, социалната политика и енергетиката, като подчерта, че за тях е важна ролята на справедлив регулатор и защитник на социалното благополучие на хората. „Ако бяхме оставили всичко на пазара, или ако преизпълнявахме регулации на ЕС, без това де се иска изрично, щяхме да имаме шок с цената на тока за домакинствата.“, каза той и припомни, че именно БСП в последните дни на настоящото Народно събрание е отложила либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

Драгомир Стойнев представи и приоритетите на БСП за икономиката на Старозагорско – запазване и модернизиране на въглищната енергетика, плавен преход към нови икономически възможности чрез развиване на икономически дейности с висока добавена стойност, привличана на инвестиции и силна социална програма за хората.

Представителите на БСП поставиха и темата за развитието на земеделието като ключов отрасъл за българската икономика.

Д-р Неделчо Маринов, номер 102 в листата на „Коалиция за България“, който е и магистър по „Ветеринарна медицина“, представи политиките на БСП в земеделието и животновъдството. Според него подкрепата за двата отрасъла и насърчаването на чисто производство, са пряко свързани със здравния статус на нацията и особено на децата.  

Галина Господинова, номер 105 в листата на „Коалиция за България“ обясни, че политиките на БСП са насочени основно към хората и това е единствената партия която разглежда социалната политика като инвестиция в хората, тяхната стабилност и здраве, като условие за развитие на стабилна икономика.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | хората | България | икономиката | Драгомир | Стойнев | каза | държавата | представи | листата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори