Тихомир Тенев, ИТН: Обещанията стават реалност, защото сме заедно с Вас

"Ще продължим да водим своите битки в политиката да има морал и почтеност. Ще продължим да казваме истината, независимо от това дали на някой му харесва или не. Затова ще разчитаме на всеки един от ВАС", казва в интервю за stz24.com областният координатор на ИТН и кандидат за народен представител от Старозагорски избирателен район Тихомир Тенев.

 15.09.2022 10:52
Тихомир Тенев, ИТН: Обещанията стават реалност, защото сме заедно с Вас

Г-н Тенев, бяхте депутат в три парламента. В последното НС се ангажирахте заедно с Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството в последното редовно правителство с конкретни проблеми в областта на инфраструктурата. Дори присъствахте на протести на жители на община Гълъбово, заради необходимостта от ремонт на пътя Мъдрец – Обручище. Успяхте ли да изпълните поетите обещания?

Доволен съм от това, което се случи, защото вече е ясно, че пътят Мъдрец – Обручище ще бъде ремонтиран. Подписани са договорите с избраните изпълнители в обществените поръчки за проектиране и строителство и за надзор на основния ремонт на 15,7 км от третокласния път Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище. Средствата са осигурени по сметката на Агенция „Пътна инфраструктура“ и всичко е в ръцете на изпълнителите. Именно затова съм доволен, че обещанията пред жителите на община Гълъбово, които дадохме тогава с министър Караджов стават реалност. Предстои да се поставят указателни табели и да започне същинският ремонт. Отправям молба към живущите да бъдат търпеливи по отношение на промените в организацията на движението, които предстоят, но най-важното е, че пътят, който не бе ремонтиран повече от 45 години вече няма да изглежда по този начин.

Бих искал да припомня и за друг ангажимент, който г-н Караджов пое и изпълни, а именно ремонт на пътя Гълъбово – Симеоновград. Става дума за участък от 500 м, който не беше пипан повече от 14-15 години, вече е асфалтиран и проходим за всички видове автомобили.

Неведнъж сте казвал, че  „Има такъв народ“  е партията, която иска да чуе какви са проблемите на хората и да търси тяхното решение. Има ли решения и за други пътни участъци, за които са подавани сигнали от жители и които не са в добро състояние?

Да, това, което е важно за тези пътища е, че тя бяха предвидени в ремонтната програма на АПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предстои да бъдат обявени обществените поръчки за проектиране на  няколко пътни участъци с обща дължина над 115 км и ще бъдат изготвени техническите им проекти, което означава, че през следващата година те ще бъдат основно ремонтирани. Това показва, че нещата, които са планирани и бяха заложени за изпълнение през 2022 година стават реалност. Ето за кои пътни участъци става въпрос: Раднево-Гълъбово; Средец – Васил Левски; Опан – Гълъбово; път III – 536 от разклона на път II-55 – Маца; Полски градец – Светлина; Мъдрец – Орлов дол; село Шипка – Горно Сахране; Дъбово – Борущица; път II-55 – в участъка на село Полски градец.

Това са, образно казано, „вашите местни битки“, а кои са „битките“ на  „Има такъв народ“ за по-добрия живот на хората?

Нашият слоган в тази кампания е „Сами срещу всички, Заедно с Вас“, затова ще започна със социалната и подоходната политика. Предложихме модел за справедливо преизчисляване на пенсиите. Осигурихме увеличаване на възнагражденията на служители на МВР, НСО, НЗОК, Областни администрации. Ще акцентирам и върху Закона за личната помощ. Предложихме възможност на личните асистенти да се грижат срещу възнаграждение за нуждаещите се както през уикенда, така и с увеличени часове през деня, но не срещнахме подкрепа от коалиционните партньори. Ще спомена и за осигуряването на платен отпуск за родители на деца на възраст 6-12 години, поставени под карантина.

Чрез Комисията по земеделие, храни и гори в НС гарантирахме пълна прозрачност в действията на изпълнителната власт и не допуснахме вземането на грешни и лобистки законодателни промени по отношение на БАБХ и българската гора. В сектор „Образование“, например, осигурихме повече възможности за синергия между научните среди и бизнеса като позволихме докторантските програми да се провеждат не само в академична среда, но и в предприятия. Осигурена е възможността 25 млн лева да достигнат до университети, БАН и Селскостопанска академия.

Предоставихме възможност на бизнеса да оптимизира бързо, лесно и небюрократично разходите си за енергия като подкрепихме облекчен режим за изграждане на ВЕИ за собствени нужди за небитовите потребители (макс. 5MW).

ИТН показа категорична позиция и по проблемите в сектор „Правосъдие", както и в други сектори...

Да, така е. Подкрепихме закриването на Специализирания съд и прокуратурата. Подкрепихме предложението за промяна в антикорупционното законодателство, като посочихме слабостите и изразихме съмненията си за противоконституционност.

Дадохме нашата подкрепа за промяна в Търговския закон с цел създаване на ново търговско дружество в полза на стартиращите компании.

Кои са следващите предизвикателства пред ИТН през Вашия поглед?

Ще продължим да водим своите битки в политиката да има морал и почтеност. Ще продължим да казваме истината, независимо от това дали на някой му харесва или не. Затова ще разчитаме на всеки един от ВАС.

 

С Тихомир Тенев разговаря Светла Тенева


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери години | бъдат | ремонт | пътя | Гълъбово | вече | пътни | Мъдрец | Обручище | Караджов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Георги Господинов 15.09.2022 11:01

Един от малкото свестни хора в политиката но за съжаление такива като него нищо не могат да напарвят. Изащо по дяволите сега сложихте някакви софийски неизвестни на първите места? Това демотивира старозагорскиа избирател и ще ви накаже за недълнодивната политика на Дългия сърък.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори