БСП залага на експерти, които да превърнат Стара Загора в индустриална и социална община

Платена публикация

 13.10.2019 15:43
БСП залага на експерти, които да превърнат Стара Загора в индустриална и социална община

„БСП за България” представи официално кандидатите си за общински съветници в Стара Загора. На срещата присъстваха лидерът на левицата Корнелия Нинова, депутати, членове и симпатизанти на партията.

„Тук съм, за да подкрепя кандидата на „БСП за България” за кмет на Стара Загора проф. Иван Върляков и кандидатите за общински съветници. Те са умни, подготвени и честни хора, които ще работят за доброто на общината. Имаме ясна и възможна програма как Стара Загора да стане индустриална и социална община, с ясно разписани приоритети и средства как това да се случи”. Това каза в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея останалите партии нямат предизборна кампания, нямат програма.

„БСП е енергична, единна и заредена със сили. В листите ни има много млади хора. Около 500 са кандидатите ни в страната на възраст до 40 години. Проектът „Визия за България” се превърна във визия за всяка община. Всяка има конкретна програма с конкретните проблеми и решения. Оптимист съм за тези избори и мисля, че ще има промяна. Целта ни е да удвоим броя на кметовете, които имаме сега и да спечелим изборите в няколко областни града”, обясни Нинова.

Като сериозни проблеми в Стара Загора тя определи липсата на индустрия, икономика и визия в дългосрочен план за развитието на общината. „Първата индустриална зона не заработи, втората – „Загоре”, все още не е тръгнала. Огромен е проблемът със здравеопазването.  И тук е налице модела „ремонт на ремонтите”, некачествено и скъпо строителство. Длъжни сме да спрем кражбите и да задържим кадрите в Стара Загора, защото без хора няма как градът да се развива”, категорична е Корнелия Нинова.

Със силни аплодисменти в залата на Регионалната библиотека бе посрещнат кандидатът за кмет на левицата проф. Иван Върляков.

„Тръгваме единни, с екип от експерти, готови да дадат нещо за развитието на града. Оптимист съм. Стара Загора има всички шансове да бъде център на развитие. Да, много неща се направиха. Но до сега не е имало такъв финансов поток, какъвто има в момента. Само след няколко години обаче европейското финансиране няма да бъде в такъв вид. Какво ще правим когато нямаме готови пари? Затова трябва да имаме готовност и визия да се развиваме. Има неравнопоставеност център – квартали и град - села. Задължително е това да се промени. Трябва ни стабилност и човешки ресурс. Европейските пари са добре дошли, но трябва да се инвестират по правилния начин”, каза проф. Върляков.

Той допълни, че за първи път на избори няма доброволци, които да раздават материали. Общинските съветници са тези, които обикалят. Идеята е да се срещат с хората, да чуят проблемите им. Социалните мрежи имат голямо влияние, но нищо не може да замени личния контакт. Когато виждаш отчаянието в очите на хората, не можеш да бъдеш спокоен и безразличен. Знаем как да решим проблемите. Ситуацията трябва да се промени и ние можем да го направим, убеден е кандидатът за кмет на Стара Загора с номер 56 в бюлетината.

Социалната политика също заема важна част от програмата на „БСП за България”.

Според кандидата за общински съветник Галина Господинова социалното лице на Стара Загора е изтрито.

„Няма място за отлагане на проблемите. Общината има и друг път на развитие, чрез който да се осигури по-добър и достоен живот. Но социалната политика не е интересна тема, защото не води до усвояване на пари”, коментира Господинова.

Според нея ако не се инвестира в младите, дълго обещаваната индустриална зона ще остане празна, защото няма да има кой да работи в нея.

„Няма качествено здравеопазване, няма инвеститори. Стара Загора трябва да се превърне в социално ангажирана община. Повече средства за ремонт и оборудване на общинските здравни заведения както в града, така и по селата. Аптечно обслужване по селата, разкриване на център за долекуване на хора с онкологични и тежки заболявания, здравно обслужване, пазаруване, почистване на хора  в неравностойно положение, са част от приоритетите на левицата.

Нужна е и активна социална политика за младите семейства, за да ги задържим в Стара Загора, каза още Галина Господинова.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Местни избори 2019

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори