Успешно представяне на изборите в Старозагорска област отчетоха от "Възраждане"

Михайлова, която участва в местните избори като кандидат за кмет на "Възраждане" и водач на листа коментира ниската избирателна активност и заяви, че тя е повлияла изключително много на вота. Така само 5000 гласоподаватели не са достигнали, за да има балотаж и в Стара Загора.

 06.11.2023 17:01
Успешно представяне на изборите в Старозагорска област отчетоха от "Възраждане"

"Възраждане" зае второ място в предизборната надпревара за кмет в Стара Загора и увеличи от един на петима броят на общинските съветници в местния парламент, което отичаме като успех", заяви народният представител Искра Михайлова на пресконференция, по време на която бяха анализирани резултатите от местния вот.

Михайлова, която участва в местните избори като кандидат за кмет на "Възраждане" и водач на листа коментира ниската избирателна активност и заяви, че тя е повлияла изключително много на вота. Така само 5000 гласоподаватели не са достигнали, за да има балотаж и в Стара Загора.

"80 000 старозагорци избраха да не излязат и да не гласуват. Няма как да обвиняваме някой друг, смятам, че всички, които сме представители на политически организации трябва да си вземем много голяма бележка и оттук нататък да направим всичко по силите си да убедим хората, че техният глас има значение, има значение и за кого са гласували", каза Михайлова. 

По думите й ниската избирателна активност е дала отражение и върху представителството в ОбС. Повлияли са също така изборните нарушения, изтеклият запис за покупко-продажба на гласове и големият брой невалидни бюлетини. "Нашият най-голям опонент беше апатията и обезвереността у хората", категорична бе Михайлова.

"В миналия ОбС имаше 12 представители на политически организации, сега са 11. За този ОбС предстои да видим дали е фрагментиран или консолидиран около ГЕРБ", посочи още тя.

Народният представител акцентира и върху новите политически формации в местния парламент. "Имаме съмнения, че една част от хората, които са в ОбС са там по втория начин и се надяваме тези сигнали, които сме подали към органите на реда да доведат до адекватно разследване и до доказателство на това, което буди съмнение. Няма как един човек, който не е показвал обществена позиция никога и партията му, от която той излиза като регистрация е неизвестна и неразпознаваема, изведнъж да излиза с резултати, които са меко казано съмнителни. Тепърва предстои да видим кой кой е в този ОбС и  какви политики ще бъдат предложени", коментира още Михайлова. 

Кои ще са приоритите на групата общински съветници на "Възраждане" анонсира Дончо Радев, който ще бъде председател на групата.

"Ние ще сме изключително активна и работеща група в Общинския съвет в Стара Загора", даде заявка той. Радев подчерта, че ще се борят за представителство във всяка една комисия, ще подкрепят всяка една добра идея и ще следят строго за нарушения.

Като успешно оцени представянето на „Възраждане“ и областният координатор на партията и народен представител Даниел Проданов. Той отчете, че след отминалите избори формацията има 9 общински съветници в региона, при един през 2019 г., а двама от избраните кметове са били подкрепени от партията. „Няма как да очакваме, че вотът от парламентарните избори ще се пренесе автоматично и на местните“, подчерта Проданов.

По думите му „Възраждане“ ще продължи битката за бъдещето на комплекс „Марица-изток“. Проданов подчерта, че между двата тура формацията е дала своята подкрепа за новоизбрания кмет на Раднево Георги Петров, след като самият той е поел ангажимент да работи с всички сили за запазване на въгледобива в комплекс „Марица-изток“. „Ще следим изпълнението на тази предизборна заявка. Факт е, че в Раднево станахме свидетели на промяна, но предстои да разберем дали тя е за добро“, допълни Даниел Проданов.

На пресконференцията стана ясно още, че от "Възраждане" ще издигнат своя кандидатура за председател на Общинския съвет в Стара Загора. В срещата с журналисти участваха и останалите общински съветници - Галин Динев, Ива Ангелкова, Десислава Калоянова и Тодор Делчев.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери хората | кмет | Стара Загора | беше | Възраждане | Искра Михайлова | нашият най-голям опонент | апатията | обезвереността | предизборната надпревара

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори