Галина Господинова, кандидат за общински съветник от листата на БСП: Диалогът и прозрачността са водещи за мен

Платена публикация

 07.10.2019 10:45
Галина Господинова, кандидат за общински съветник от листата на БСП: Диалогът и прозрачността са водещи за мен

Галина Господинова е кандидат за общински съветник от листата на БСП. На 44 години е, живее в Стара Загора от 1989 година. В БСП членува от 2002 година.

„Станах член на партията с ясното съзнание, че това е огромна отговорност. При мен има една свързаност в поколенията покрай моите родители. Още от дете, те са ми разказвали за социалния живот. Всеки млад човек мечтае и търси по-доброто за себе си, за своите родители, за семейството си! От тогава съм убедена, че този по-добър живот, можем да постигнем тук, в България, в нашия град. БСП е партията, която  има воля да го направи и това е заложено в идеологията й”, разказва Галина Господинова.

Определя себе си като човек с кауза. Именно това е причината да приеме да бъде кандидат за общински съветник.

„Аз съм човек, който има желание и може да гради честно и прозрачно, може да погледне отвъд елементарното противопоставяне и да работи за общата кауза - за по-добър живот в нашата община. Защото съм убедена, че Общинският съвет е мястото, където се вземат жизненоважните решения за развитието на общината. Аз мога и искам активно да участвам в този процес, мога да защитавам интереса на тези, който са ми гласували доверие. Като социалистка ще работя социално ангажирано, близо до хората и ще бъда защитник и проводник на техните идеи”, категорична е кандидатката за общински съветник от листата на БСП.

Тя допълва, че познава проблемите на младите хора в България и в Стара Загора, и се ангажира с подкрепа на младежки инициативи, предоставяне при най-добри условия на общински помещения за млади предприемачи за стартиране на техни проекти, насърчаване на инициативи  на младите - научни изследвания, развитие на информационните и комуникационни технологии чрез използване на фондове на ЕС.

„Богатството на Стара Загора е и в нейната хилядолетна история и духовен живот. Ще подкрепям и подпомагам дейността на културните институти. Ще настоявам Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания да се раздели на две комисии - комисия по култура и вероизповедания, и комисия по туризъм. Целта е по - ефективна работа. Трябва да се предлагат и обсъждат стратегии за развитие на исторически туризъм в региона. Туризмът е индустрия и в тази индустрия общината ще бъде пряк инвеститор, но косвено ще печели от данъци и такси, казва още Галина Господинова.

Според нея община Стара Загора трябва да бъде и силно социално ангажирана - осигуряване на достъпни и безплатни детски градини и ясли за всички деца в общината; стимулиране от общинския бюджет с еднократна помощ на здравно и социално осигурени родители при раждате на второ и трето дете, и на майки студентки.

Безплатни детски кухни и кухни за социално слаби, също са сред предложенията на Галина Господинова.

"В общината e изградена от повече 40 години и функционира система за социален патронаж, обслужващ възрастни хора и хора с увреждания. Таи услуга трябва да бъде разгърната. Да се предложат още неща - здравно обслужване, пазаруване, почистване и други услуги. Не трябва да се позволява тези хора да изпаднат в риск от социална изолация, трябва да продължим да развиваме и подкрепяме тази система. Разширяване на обхвата на услугите ,,личен асистент” и ,,социален помощник”, както и подсигуряването им като постоянна услуга без прекъсване, също са мои приоритети. Трябва да подкрепяме създаването и функционирането на клубове на пенсионера  в населените места от общината”, казва още Господинова.

За нея политиката е поглед в бъдещето и настоящето, а от миналото се учи. "Предстои да се говори за социална политика според мен. Диалог с обществото и прозрачност при вземане на решения, ще са водещите в работата ми. Ще работя в полза на обществото и гражданите - за по-добър и достоен живот в общината, защото това е борба не за постове, а за нашата Стара Загора”, категорична е кандидатката за общински съветник от листата на БСП на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27 октомври.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Местни избори 2019

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори