Даниела Лекина, кандидат за общински съветник от БСП: Пари за социална политика винаги могат да се намерят

Платена публикация

 10.10.2019 16:05
Даниела Лекина, кандидат за общински съветник от БСП: Пари за социална политика винаги могат да се намерят

Намаляването на таксата в детските ясли и градини е един от приоритетите на Даниела Лекина в бъдещата й работа като общински съветник.

„Таксата и сега не е висока, но това би било една помощ и стимул за семействата. В БСП винаги сме залагали много на социалната политика. Именно поради тази причина едно от предложенията ни е финансова помощ от общината в размер на 1000 лева при раждане на дете. Бихме разговаряли и с останалите партии в тази посока. При по-голям обществен интерес това може да бъде заложено”, обясни Лекина.

Тя е категорична, че пари за социална политика винаги могат да се намерят.

„Тази година бюджетът на общината е рекорден - 125 милиона лева. Възможно е да се осигурят пари от приходите на общината. Проблемът е друг - дали общината си събира местните данъци и такси. Събират се около 80%, а останалите 20 – не. А това са около 3-4 милиона лева. Целта на събираемостта е тези пари да бъдат вложени в общината”, коментира кандидатът за общински съветник от листата на „БСП за България”.

Построяване на нови общински жилища също е сред приоритетите на левицата. „От години групата ни се бори да не се продават общински жилища или ако се продават да се строят нови. Стара Загора има нужда от тях. Надявам се, че скоро ще приключи ремонтът на Метрологията и там да бъдат настанени нуждаещи се граждани”.

Едно от предложенията, заложени в Програмата на БСП за България” е т.нар. „културен чек” на стойност 20 лева за година. Той ще бъде предназначен за жители на Стара Загора, навършили 18 години и с него те ще могат да посещават различни представления. „Това е поколение на интернет технологиите. Тези младежи трябва да ходят на опера, да посещават театър. Това е важно и именно за това мислим в тази посока. Ако тази идея се развие, общината може да предложи и други привилегии на подрастващите”, убедена е Лекина.

Като слабост на досегашния Общински съвет, тя определя липсата на достатъчно юристи.

„Юристите са гръбнака на всеки местен парламент и те трябва да бъдат поне десет. Общинският съвет имат нужда от учители, лекари, инженери, които да прокарват своите идеи, но не може без юристи”, категорична е Даниела Лекина.

Тя е на мнение, че през следващия мандат трябва да бъде ремонтирана залата на БСФС.

„От четири години поставям един и същ проблем. След като няма изградена нова мултифункционална зала е редно да се ремонтира старата база. Много неща се обновиха, но този проблем остана, там тренират много деца. Трябват и нови паркове, още междублокови пространства. Останаха доста несвършени неща. Трябва да се ремонтират дворовете на яслите и градините”, допълни кандидатът за общински съветник от листата на БСП.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Местни избори 2019

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори