ИТН в Стара Загора с полезни инициативи за хората и града

Кандидатите за общински съветници от листата на Слави Трифонов под липите, които са медицински специалисти, бяха на разположение повече от час на шатрата на "Има такъв народ" в центъра на града.

 21.10.2023 20:21
ИТН в Стара Загора с полезни инициативи за хората и града

На 21 октомври д-р Христо Запрянов и Димитринка Пенчева извършиха медицинска консултация, проверка на кръвното налягане и кръвна захар на повече от 21 граждани.

Кандидатите за общински съветници от листата на Слави Трифонов под липите, които са медицински специалисти, бяха на разположение повече от час на шатрата на "Има такъв народ" в центъра на града.

"Много е важна профилактиката и така наречената превенция. Ако хората следят периодично кръвната си захар, кръвно налягане и други важни показатели, това ще доведе до по-малко пациенти в болниците и всеки ще има представа какво се случва с организма му", подчерта здравният експерт Димитрина Пенчева. 

"Тези, които дойдоха при нас, показаха, че се интересуват за здравето си, питаха какви са причините за по-високите показатели и към кого да се обърнат за съвет. Би било хубаво да има повече места, където да се организират подобни инициативи, които да водят до по-добра превенция относно здравето на хората", допълни тя.

Да се следи кръвното налягане и кръвната захар, независимо от възрастта, препоръчва и д-р Христо Запрянов, който работи в Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” в Стара Загора и Диагностично – консултативен център № 1. Той е и Републикански консултант по Съдова хирургия и Ангеология за Югоизточна България.

Ако влезе в новия ОбС, той ще работи за по-добро здравеопазване и да бъдат продължени положителните промени в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", започнати от настоящото ръководство на лечебното заведение, начело с изп.-директор проф. д-р Йовчо Йовчев.

Иска ми се следващият местен парламент да работи за по-чиста и спретната Стара Загора, за справяне с популацията на бездомни кучета, пожелава и Ружа Андролова, която е също кандидат за общински съветник и помогна в здравната инициатива днес. Тя се гордее с една от каузите, които е спечелила до сега - в квартал "Железник" ще бъде изграден православен храм.

По-рано кандидатът за кмет на ИТН инж. Тихомир Тенев и хора от листата засадиха дръвчета в парк "Аязмо" в района на храма " Св. Теодор Терон".

"Символично на днешния 21 октомври засадихме 21 дръвчета. Идеята е градът да стане още по-зелен. Реализирахме и прегледи на 21 човека плюс, за да напомним, че здравето е най-важното нещо за всеки", каза кандидатът за кмет и водач на листата на "Има такъв народ", малко след като също провери кръвното си налягане и кръвната си захар.

С номер 21 вашият глас ще бъде важен и чут, категорични са от листата на ИТН в Стара Загора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | ИТН с полезни инициативи за хората и града | д-р Христо Запрянов | Димитринка Пенчева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори