Инж. Деян Дяков ще работи за Стара Загора по писта №28

На 46 години, строителен инженер по образованаине, щастлив баща на две прекрасни момичета. Обича моторите и високите скорости и признава, че за него тези избори са предизвикателство. "Наруших си спокойствието, като поех тази отговорност да участвам, но нали съм луда глава, трябва да има буря около мен, не ми се стои на едно място", казва с усмивка Деян.

 25.10.2023 10:55
Инж. Деян Дяков ще работи за Стара Загора по писта №28

Зачакалка с мръсни дрехи и каска. Така посрещат на предизборната шатра на СНЦ "За Марица Изток" в желанието си да пресъздадат един работен миньорски ден. Има и маса със стол, на който ще седне в новия местен парламент на Стара Загора, ако получи доверие, инж. Деян Дяков. Той е председател на сдружението, синдикален лидер на КНСБ в ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД и водач на листата на коалиция "Левицата!" в града на липите.

На 46 години, строителен инженер по образованаине, щастлив баща на две прекрасни момичета. Обича моторите и високите скорости и признава, че за него тези избори са предизвикателство. "Наруших си спокойствието, като поех тази отговорност да участвам, но нали съм луда глава, трябва да има буря около мен, не ми се стои на едно място", казва шеговито Деян.

Всъщност, при него е валидна фразата "синдикалист беше моят татко, синдикалист станах и аз", тъй като баща му е бил предходният лидер на КНСБ в централата. Там е работила и майка му, в ТЕЦ 2 се трудят и до днес негови приятели и роднини. 

Инж. Дяков вече 10 години упорито защитава интересите на служителите. "Животът и работата ми ме научиха, че добрите постижения идват само с преговори", признава той. Смята, че диалогичността ще му помага и занапред в работата на ОбС и ще се стреми да обединява останалите си колеги около каузите, полезни за Стара Загора и общината.

По думите му листата на "Левицата!" е пъстра и изпълнена с професионалисти, сред тях са енергетици, миньори, лекари, учители, граждани с будна съвест и със стимул за работа и такива, които искат да променят Стара Загора в много по-добра светлина. Само един е представителят на политическа партия - Даниела Николова от АБВ. 

Сдружение "За Марица Изток": Тук сме! За нас каузата Стара Загора е водеща 

"Моето желание е да накарам хората да гласуват, да влязат колкото се може повече наши общински съветници, за да изразяваме мнението си в Общината, за да имаме контрол  над действията на администрацията, над Териториалните планове на регион Стара Загора, докато сме все още млади и енергични да дадем своя принос за развитието на общината", споделя още кандидатът за общински съветник.

Според него градът трябва да се развива в три основни направления: здравеопазване, бизнес, инвестиции в нови производства и образование. 

"Надявам се един ден обществото да дорасне за "Зелена енергия". Като кандидати за общински съветници имаме доста енергия и тя ще "взриви" новия общински съвет", споделя още водачът на листата.

"Бъдещето на комплекса "Марица изток" е свързано единствено с развиване на новите технологии за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, с технологии за производство на сингаз от въглища. В петък предстои да се подпише меморандум за сътрудничесто между КНСБ и фирмата на проф. Жеко Ганев, налагайки технологията, която е разработена от него, в ТЕЦ 2 на практика ще спасим целия комплекс", убеден е водачът на листата. 

Неделният ден също ще бъде динамичен - гласуване и обичайния рев на мотор.

На 29-ти Деян Дяков ще кара по писта № 28 и ще каже: Тук сме! 

ЕТО НЯКОИ ОТ АКЦЕНТИТЕ В ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА "ЛЕВИЦАТА!" В СТАРА ЗАГОРА

Да се структурира и заработи Индустриален парк Стара Загора със самостоятелен управленски борд, административен хъб и програма за развитие – инфраструктурна и инвестиционна. Той да включва Първа индустриална зона /старата/, зона Загоре, зона Еленино, зона Голеш, зона Летище. Изграждане на Мега индустриална зона от Летище до АМ Тракия с инвеститори в областта на енергетиката Подобряване на условията за привличане на стратегически инвеститори.

Задържане на местни данъци и такси на съществуващите нива.

ERP система за управление на общината - електронно управление на общината

Утвърждаване на Стара Загора като университетски център чрез откриване на нови специалности и нови структури за наука и образование. Разширяване на работата на Академия по математика и природни науки за утвърждаването й като национална. Ремонт на останалите 3 детски градини. Ремонт на здравните кабинети в училищата и осигуряване на кадри за тях. Привличане и задържане на педагогически кадри. Разширяване на контактите между средни учебни заведения и Тракийски университет.

Разширяване системата за видеонаблюдение в града и селата. Проверка и ремонт на бомбоубежища. Изработване на протокол за действие при бедствия и аварии.

Изработване на наредба за регистрация и грижа за домашни любимци и улични животни.

Изграждане на нови кръгови кръстовища.

Подобряване работата по сметосъбиране и сметоизвозване и облагородяване на средата около контейнерите за боклук.

Реализиране на Програма за Разделно събиране на отпадъци за домакинствата и стимулиране с отстъпка при плащане на данък смет. Допълване на Наредба за стопанисване на междублокови пространства и естетическия вид на терасите на блокове и къщи.

Да се разшири пътя от светофара на кв. Железник към Тракийски университет. Да се ремонтират и осветят улиците в съществуващите индустриални зони. Да се разшири детелината между ДЗУ и новия завод „Пресков“ като надхвърли жп линията Сф-Бургас /ще се отвори пътя към индустриална зона и обхода от изток на юг към летището/.

Удвояване на връзката на Стара Загора с АМ Тракия.

Разширяване на Дирекция "Инвестиции и европрограми" към общината и повишаване на резултатността с помощ от Общинския съвет.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери КНСБ | общината | СНЦ "За Марица Изток" | инж. Деян Дяков | ТЕЦ "Марица изток2" ЕАД | Левицата!

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори