Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Доказали сме, че можем да се грижим за хората

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" продадоха енергията на протестите, прегърнаха се с модела, който трябва да сменим и това предателство направи сглобката. Тази сглобка се държи единствено от интереси - пари, постове, вкючително и Плана за възкгатовяване и устойчивост и фирмите, които трябва да дойдат на мястото на "Мариците". Искаме тази промяна да започне отдолу", каза Нинова.

 23.10.2023 08:46
Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Доказали сме, че можем да се грижим за хората

Нека избирателите подкрепят кандидатите ни в Стара Загора и областта на предстоящия местен вот, защото искаме промяната, която не стана на върха след парламентарните избори да започне да става от отдолу нагоре, от общините към националното управление, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" продадоха енергията на протестите, прегърнаха се с модела, който трябва да сменим и това предателство направи сглобката. Тази сглобка се държи единствено от интереси - пари, постове, вкючително и Плана за възкгатовяване и устойчивост и фирмите, които трябва да дойдат на мястото на "Мариците". Искаме тази промяна да започне отдолу", подчерта Нинова.

"БСП се бори за промяна на модела "ГЕРБ" отдавна, поне от 8 години с всичките последици от това, но сме последователни и принципни и мисля, че в момента сме единствената алтернатива на това, което се случва. Доказали сме и в управлението, че можем да се грижим за хората със силната социална програма, която реализирахме и сега, когато сме в опозиция, че сме алтелнатива на "предателското поведение" на националното управление в момента", посочи Нинова. 

Корнелия Нинова в Стара Загора: Въглищните централи не бива да се затварят 

Преди да влезе в залата, пред журналисти лидерът на БСП коментира и темата за енергетиката, като препоръча на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на всички депутати „преди да натиснат копчето за каквото и да е гласуване в НС – за комплекса „Марица-изток“, за ядрена енергетика или за „Лукойл“, да отидат в секретното деловодство на парламента и да прочетат някои доклади на службите, за да могат да вземат информирано решение в името на българския национален интерес, а не под натиск от вън.

„В новата и усложнена международна обстановка с новата война в Близкия изток, решението, което беше взето за продажба на двата ядрени реактора, отнемането на дерогацията на „Лукойл“ и темата за „Мариците“ въпросът за енергийната и националната сигурност на България стои изключително остро“, каза тя.

Нинова сподели още, че е не е оптимист, че настоящото правителство ще предоговори Плана за възстановяване и устойчив и Териториалните планове за справедлив преход, така, че въглищните централи да работят дългосрочно, без намаляване на мощностите им. „Като виждам реакцията на управляващите ми се струва, че предоговорянето трудно би се случило“, отбеляза тя. На въпрос дали ефективна стачка на работещи в комплекса "Марица изток" може да уплаши хората, които с решенията си загробват българската въглищна енергетика, Нинова бе категорична, че "когато има протести, управляващите са склонни на отстъпки".
„Аз съжалявам, че се прекратиха протестните действия, защото те изразяваха мнението не само на хората, които работят в комплекса, а и на много други, които ги подкрепяха и разбират, че не става въпрос само за 22 хиляди работни места, а за националната и енергийна сигурност на България, както и за цени на електроенергия и горива в наближаващите трудни зимни месеци“, каза още лидерът на БСП.

Нинова участва в предизборна среща в Стара Загора заедно с депутатите Атанас Зафиров, Георги Гьоков и Драгомир Стойнев.
 
На срещата кандидатът за кмет и водач на листата в Стара Загора проф. Иван Върляков очерта приоритетите, които са важни за развитието на община Стара Загора. 

"Идва време, в което всеки от нас трябва да даде нещо, за да живее по-добре. В една община трябва да има хора, а за да има хора е нужен поминък", каза проф. Върляков, като подчерта отново значимостта на комплекса "Марица-изток" и необходимостта от бизнес инвестиции в региона.
 
В област Стара Загора Нинова се срещна с избиратели в общините Николаево, Гурково, Мъглиж и Гълъбово.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | Нинова | лидерът на БСП Корнелия Нинова | Доказали сме, че можем да се грижим за хората

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори