Мария Динева: Нужни са реални мерки, с които да се подпомогнат младите хора

 11.09.2019 14:37
Мария Динева: Нужни са реални мерки, с които да се подпомогнат младите хора

Демографската криза е един от най-големите проблеми не само в Стара Загора, но и в цяла България. Нужни са реални мерки, с които да се подпомогнат младите хора, категорична е Мария Динева, водач на листата на Народен съюз за предстоящите местни избори. Една от тях е еднократна финансова помощ при раждане на дете. При първо дете семействата ще получават по 300 лева, при второ - по 500, а при трето - по 1000 лева. Ще бъдат въведени и точно определени критерии, на които семействата да отговарят. Част от тях са родителите да имат навършени 18 години, да имат завършено средно образование и поне единият родител да е с постоянен адрес в Стара  Загора през последните три години.

Предложението е подкрепено от кмета Живко Тодоров и общинските съветници от ГЕРБ. То ще бъде гласувано след изборите, за да може парите да се заложат в бюджета за слеващата година.

Народен съюз предлага още да бъдат въведени безплатни детски градини и ясли, както и намален данък при придобиване на първо жилище от хора под 30 години.

"Трябва да направим всичко възможно, за да задържим младите хора в Стара Загора", категоричен е кметът Живко Тодоров. На предстоящите местни избори Народен съюз застава твърдо зад Тодоров за трети кметски мандат.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери избори | Стара Загора | Мария Динева | Народен съюз

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори