Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ: Задача №1 е да спрем обедняването на хората и държавата

По време на срещата лидерът на ДПС благодари на всички дарители в мощната кампания на структурите на ДПС за пострадалото население в земетресенията в Турция и Сирия.

 18.03.2023 19:12
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ: Задача №1 е да спрем обедняването на хората и държавата

Основната ни задача е да спрем обедняването на хората и държавата, каза в Казанлък лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той присъства на представяне на листата с кандидати за народни представители от Старазогорски избирателен район.

Преди да влезе в препълнената зала, Карадайъ опита от българска питка и пусна на свобода 13 гълъба, какъвто е номерат на политическата партия в бюлетината. 

По време на срещата лидерът на ДПС благодари на всички дарители в мощната кампания на структурите на ДПС за пострадалото население в земетресенията в Турция и Сирия.

"Време е за разум, отговорност, диалог. Време е за решаване на проблемите на хората, дневният ред на хората да стане дневен ред на Народното събрание, а за да стане това, ДПС трябва да участва в мнозинството в НС, това мнозинство да излъчи редовно правителство и дневният ред на правителството да е дневният ред на хората. Така ще спрем обедняването", подчерта Карадайъ. По думите му обезпокоително е, че над 40 милиарда е дългът на страната ни към настоящия момент.

"Всеки един от нас носи лична и колективна отговорност. И колективната отговорност се състои в това да поемем ангажмиент за изпълнение на решенията за решаване на проблемите на хората. Нужен е и диалог за намиране на устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и държавата", допълни председателят на Движението за права и свободи.   

Зам.-председателят и водач на старозагорската листа Халил Летифов посочи, че демокрацията, правата, свободите на българските граждани трябва да се отстояват всеки ден.

"Ние с вас трябва да решаваме една основна задача. Всички очакват от ДПС ние да проведем диалога, да поемем тази отговорност, ДПС да е разумната сила. Тогава нека да бъдем първата сила! Нямайте съмнение, че ДПС ще положи усилия да се реши политичската криза, която пречи да се решат останалите", категоричен бе Летифов. 

Петият в листата Шендоан Халит, областен председател на ДПС, посочи, че предстоящите избори са изключително важни.

 "Ще решим съдбата на страната ни, на всеки един от нас, съдбата на нашите семейства. Важно е на 2 април, с № 13 да направим онзи избор, за да изведем страната от кризите". От ДПС бяхме първи, които поставихме темата с розопроизводството в Европейския парламент чрез нашите евродепутати. Не се съмнявайте, че ще продължим да следим темата и тя да намери своето решение, защото за ДПС земеделските производители са важни, важен е всеки един човек, който се труди", каза Халит.

В залата се чуха и посланията на дамите в кандидатската листа.

"Видяхме какво се случи, когато липсва разум, диалог и ДПС във властта. Ние винаги сме се старали да бъдем сред нашите избиратели и да помагаме с каквото можем, за да сме по-полезни трябва да бъдем във властта", убедена е втората в листата Дженал Ниази Топалова.

В срещата участваха и евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и социалният експерт и бивш социален министър д-р Хасан Адемов.

рябва да излезем от безвремието. Някой направи Плана за възстановяване и развитие, в който има някакви мегапроекти, които не ни засягат изобщо, но помощ за малкия бизнес няма. Задачи на бъдещото правителство с участието на ДПС е това да се прекрати като безвремие, да използваме Плана, защото той ще свърши през 2024 година и няма да можем да ползваме тези пари, заради протакането през последните две години", категорична бе Михайлова.

Eвродепутатът Атидже Вели успокои розопроизводителите от региона, че Брюксел и Европейската комисия не искат да забранят розовото масло. "ЕК предлага нови изисквания, но ние, с диалог, се надяваме да намерим разумното решение, което да е в полза на българското земеделие, в частност на розопроизводителите", обясни евродепутатът. 

"Проблемите от региона, които са свързани с розопроизводителите, с транспорния бранш, с борбата за хляба, трябва да са в дневния ред на Народното събрание. Какво правим, за да спрем бедността? Това не може да стане с таван на цените. Няма как да натискаш големите продавачи, не става по този начин. Става с икономически растеж и с инвестиции", убеден е социалният експерт д-р Хасан Адемов. "Чуваме от хората: Обедняхме! Интересува ни инфлацията, високите цени, ниските доходи, заетостта", допълни Адемов. 

В края на срещата зам.-председателят на ДПС и водач на листата Халил Летифов подари на Карадайъ портрет на почетния председател на партията д-р Ахмед Доган.

Ето и кандидатите за народни представители от ДПС за област Стара Загора:
1. Халил Реджепов Летифов
2. Дженал Ниази Топалова
3. Тунджай Рамадан Йозтюрк
4. Щилиян Велинов Велинов
5. Шендоан Ремзи Халит
6. Мехмед Неджми Зейнел
7. Гюлджан Мюмюнали Дурмуш-Шакир
8. Юзеир Али Кенан
9. Юлия Емилова Кехайова
10. Иван Енев Костадинов
11. Вейсал Аптула Аптула
12. Доника Бончева Бойчева
13. Алейдин Ахмедов Имамов
14. Валентин Валентинов Георгиев
15. Ваня Богданова Мустафа
16. Ангел Владов Атанасов
17. Емилиян Цонев Тотев
18. Емине Али Етем
19. Атанас Асенов Атанасов
20. Стоян Йонков Колев
21. Зюлер Муталип Ремзи
22. Борислав Александров Асенов


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | хората | ДПС | спрем | Лидерът | Старозагорски избирателен район | обедняването

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори