В Стара Загора учителки зарадваха родители с видео за семейството

Видеото е изработено по идея на преподавателките на второкласничите Димитринка Костова и Стефка Стоянова. Те са се заели с тайната мисия да издирят фамилни снимки на децата и да подготвят филмчето за Деня на християнското семейство 21 ноември.

 21.11.2020 12:35
В Стара Загора учителки зарадваха родители с видео за семейството

"Семейството на II б клас " - така се нарича видеоклипче, което показва семейни снимки на второкласници от XI ОУ "Николай Лилиев" в Стара Загора. Видеото е изработено по идея на преподавателките им Димитринка Костова и Стефка Стоянова.

Те са се заели с тайната мисия да издирят фамилни снимки на децата и да подготвят филмчето за Деня на християнското семейство 21 ноември. За музикален фон е използвана тематична детска песничка.

"Решихме да изненадаме родителите за Деня на християнското семейство, ползвахме снимки от Фейсбук. Ако ги бяхме помолили да ни предоставят, нямаше да бъде изненада. Снощи клипчето беше пуснато в групата на класа в социалната мрежа", разказа за stz24.com Димитринка Костова (на снимката).

Не било толкова лесно да се подберат семейните фотоси, но пък изключително приятно. Така, благодарение на усилията на учителките, родителите могат да си припомнят приятни семейни моменти, а някои от децата да се видят в бебешка възраст или на семейна почивка.

Разбира се, видеото е посрещнато с много позитивни чувства. 

25 са децата във II б. Тяхната учителка ги описва като "усмихнати, добри, лъчезарни и  трудолюбиви" . Родителите са изключително отговорни и ангажирани.

Скоро класът е преминал през трудна ситуация, бил е на дистанционно обучение заради болно дете. Всички са се справили чудесно, не скрива похвалите си госпожа Костова.

Старозагорското училище продължава успешно участието си по Национална програма "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот".  По проекта се провеждат родителски срещи по нестандартин начин, а през април е заключителното мероприятие - семейна олимпиада.

Днес Димитринка Костова, която преди четири години се отказа от букетите за първия учебен ден и призова средствата за тях да отидат за спешно лечение на нейн ученик, пожелава на семействата на второкласниците здраве, любов и топлина. 

 


 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери видео | семейни снимки | Димитринка Костова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори