Доброволческа инициатива по повод Деня на народните будители

В добротворческата проява се включиха освен Тракийският университет още Община Стара Загора, Туристическо дружество “Сърнена гора” и Скейт клуб “Стара Загора”.

 03.11.2023 14:42
Доброволческа инициатива по повод Деня на народните будители

По случай Деня на народните будители Елена Господинова, докторант в катедра “Индустриален бизнес и предприемачество” на Стопанския факултет на Тракийския университет и председател на Фондация “Кукуряк”, организира доброволческа инициатива, съвместно с Фондация “Адезно”, която работи с деца с двигателни дефицити.

В добротворческата проява се включиха освен Тракийският университет още Община Стара Загора, Туристическо дружество “Сърнена гора” и Скейт клуб “Стара Загора”.

В инициативата взеха участие ученици от Фондация “Кукуряк”,  деца със слухов и  физически дефицит, петнадесет доброволци, сред които  шест студенти от Тракийския университет - Теодора Тончева и Биляна Демирева, обучаващи се във Ветеринарномедицинския факултет, Миглена Иванова, Галя Кръстева, Николай Иванов и Никол Стоянова, изучаващи Начална и предучилищна педагогика в Педагогическия факултет, както и още участници от младежката секция към ТД “Сърнена гора”. 

Доброволците помагаха за придвижването на специализираната количка, пригодена за деца с физически дефицити, грижеха се и организираха интересни занимания за всички останали деца от Фондация “Кукуряк” по време на обиколката на Мемориален комплекс “Вълчан войвода”, с. Раювци, намиращ се в близост до град Елена.

Община Стара Загора осигури транспорт за всички участници, благодарение на които се осъществи Доброволческата инициатива, която обедини малки и големи, доказващи, че можем да бъдем заедно и да работим съвместно като институции, в подкрепа на обществото.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | университет | Тракийския | деца | факултет | Фондация | инициатива | Кукуряк | дефицити

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори