Как да опазим децата в интернет?

Четири съвета към родителите как да повишават безопасността на децата си

 07.11.2018 12:22
Как да опазим децата в интернет?

Светът се развива с невероятни скорости и е ясно, че няма как да държим децата си далеч от този процес. Затова трябва да сме подготвени. Децата  трябва да знаят за опасностите, които дебнат в Интернет.

Започнете с едно просто правило към тях – не отговаряйте на имейли и съобщения, за които не знаете от кого са изпратени. Стремете се безопасността да стане част от нормалното виртуално поведение на децата.

Проучвания показват, че почти половината от възрастните не следят какво правят децата им онлайн. Експерти от Центъра за безопасност в интернет към Европейския парламент публикуваха четири съвета към родителите как да повишават безопасността на децата си.

Започнете разговорите от по-рано

Започнете да разговаряте с децата си от по-рано за безопасното сърфиране. Запознайте ги с опасностите, които дебнат в Интернет. Стремете се безопасността да стане част от нормалното виртуално поведение на децата.

Създайте правила

Създайте на децата си навици с умерени правила. Ограничете прекарването им в социалните медии, докато са вкъщи. Нека прекарват повече време със семейството си, без технологии.

Дръжте децата далеч от непознати

Днес повечето деца използват социалните мрежи от най-ранна възраст. Запознайте ги с рисковете от поддържането на контакт с непознат в мрежата. Създаването на фалшив профил е много лесно, помолете ги да приемат покани за приятелство само от познати.

Поемете контрола над вашата домашна мрежа

Лесно можете да наложите контрол на домашната ви интернет мрежа. Необходими са само няколко настройки, а ако не можете да се справите, помолете вашия оператор. Родителският контрол е необходим особено ако децата ви са все още малки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери деца | безопасност | интернет

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори