Майки от Стара Загора с призив

В началото на новата година, ако се налага, ще инициират подписка, която ще изпратят до управлението на съответната кухня, до кмета на града Тодоров и до директора на РЗИ - Стара Загора.

 27.12.2018 07:04
Майки от Стара Загора с призив

Ползването на Детска кухня е изключително удобство за всяка майка, която сама отглежда детето си. Право на това малките получават при навършена 10 месечна възраст на детето. Едно от изискванията на община Стара Загора при записване за Детска кухня е да бъдат предадени 15 бр. бурканчета от 190 мл. /от пюре/ с нови капачки от детски храни /за многократна употреба/ и 5 бр. буркани от 400 мл. без винт с нови метални капачки. Бурканите трябва да бъдат измити от лепило и етикети.

Група майки обаче сигнализират за това, че често се случва при получаване на храната да открият ръждясала капачка. Храната е в съприкосновение с ръждата, а за вредата всички знаят. Майките на малчуганите са обезспокоени и казват, че не веднъж са отправяли призиви чрез социалните мрежи, ако се натъкват и други на такива капачки, просто да ги сменят. Става въпрос за здравето на децата.

Те имат две предложения: смяната на капачката да е отговорност на работещите в кухнята или контролиращият орган да провери и да се произнесе по казуса.

Те искрено вярват, че скоро ще се намери решение на проблема. В началото на новата година, ако се налага, ще инициират подписка, която ще изпратят до управлението на съответната кухня, до кмета на града Тодоров и до директора на РЗИ - Стара Загора.

Самият процес по приготвяне и раздаване на храната те подкрепят напълно, още повече, че таксата в размер на 20.00 лв. за 21 бр. купони.е напълно поносима за всяко младо семейство, спестява време и гарантира качество.

Храната е без консерванти. Трайността на храната извън хладилник е 5 часа от приготвянето и. Родителите са длъжни сами да получават и транспортират до дома си храната, те носят отговорност за нейното съхранение и час на консумация.

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | кухня | призив | капачки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори